Ελλαδα

Στο Εφετείο η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη

Επτά χρόνια μετά τη μοιραία επέμβαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαστήριο
Αναβιώνει στις αίθουσες του δικαστηρίου η υπόθεση θανάτου του μικρού κοριτσιού (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κρήτη - Θάνατος Μελίνας Παρασκάκη: Στο Εφετείο η υπόθεση - Το μοιραίο χειρουργείο και η απόφαση του 2021 για την αναισθησιολόγο

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αν. Κρήτης οδηγείται η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη. Η 4χρονη πέθανε τον Δεκέμβριο του 2015 κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης ρουτίνας, στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για το θάνατο της Μελίνας έχει προσδιοριστεί για αύριο μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο που παραπέμφθηκε στο εδώλιο για το θάνατο του κοριτσιού. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε οργή στους γονείς της 4χρονης που περίμεναν πέντε ολόκληρα χρόνια να δικαιωθούν για το θάνατο του παιδιού τους. Καταλυτικό ρόλο στην τελική κρίση του δικαστηρίου διαδραμάτισαν και οι θέσεις των τριών πραγματογνωμόνων τους οποίους είχε διορίσει, λίγο πριν την έκδοση απόφασης, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις-διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων - ερωτημάτων της έδρας.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου, υποστηρίζοντας ότι οι λανθασμένες ενέργειες της κατηγορούμενης ήταν εκείνες που οδήγησαν το παιδί στο θάνατο.

Με πληροφορίες του cretalive.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ