Ελλαδα

Παρνασσός: Ντύθηκε στα λευκά το λίκνο των σκιέρ - Βίντεο αποτύπωσε πανέμορφες εικόνες

Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για σκι και παιχνίδι στο χιονοδρομικό κέντρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Παρνασσός ντύθηκε στα λευκά: Έπεσαν επιτέλους τα πρώτα χιόνια στη «Μέκκα» των σκιέρ - Πώς θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες.
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Παρνασσό © Orestis Seferoglou / SOOC

Ο Παρνασσός ντύθηκε στα λευκά: Έπεσαν επιτέλους τα πρώτα χιόνια στη «Μέκκα» των σκιέρ - Πώς θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες.

Είναι δεδομένο ότι διανύουμε έναν από τους πιο θερμούς χειμώνες στην ιστορία. Οι βροχές ανά τη χώρα πέφτουν κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο και τα αγαπημένα χιόνια, μικρών και μεγάλων, αποτελούν φαινόμενο προς εξαφάνιση. 

Και ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Ιανουαρίου, τα πρώτα χιόνια, επιτέλους, έπεσαν στον Παρνασσό που αποτελεί και τη «Μέκκα» των Ελλήνων σκιέρ και της χειμερινής διασκέδασης. 

Το τοπίο «ντύθηκε» στα λευκά και οι ελπίδες για ατελείωτο παιχνίδι και σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού από τους λάτρεις του είδους αναπτερώθηκαν. Οι υπεύθυνοι εύχονται το τοπίο να παραμείνει λευκό και η Αράχωβα το Σαββατοκύριακο που έρχεται να κατακλυστεί από κόσμο.

Η κάμερα του UpStories κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από τον χιονισμένο Παρνασσό.

Επιτέλους άσπρη μέρα. Τα πρώτα χιόνια στην "Μέκκα" των ελλήνων σκιέρ Up'ο ψηλά.

Καιρός: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη 

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες με πιο γενικευμένες και έντονες βροχές προς το τέλος της εβδομάδας.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι αυξημένες θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι. 

Ο καιρός με μια ματιά:

-Βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, περισσότερες από την Παρασκευή και μετά

-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο

-Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ. Πιθανόν την Τετάρτη στο Κεντρικό και βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ

Ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα με τις εντάσεις τους στα πελάγη να ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από σήμερα Τρίτη 17/01 έως την Πέμπτη 19/01 νότιοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ και κατά τόπους έως 7-8 μποφόρ θα επικρατήσουν σε Ιόνιο και Αιγαίο με αποτέλεσμα τον υψηλό κομματισμό κυρίως στο Ιόνιο, στα βορειοανατολικά και στα νοτιοδυτικά τμήματα του Αιγαίου. Πρόσκαιρη εξασθένησή τους αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης 19/01 στο Ιόνιο και την Παρασκευή 20/01 στο Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος την Τρίτη 17/01 θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ