Ελλαδα

Στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης - Σε λίγη ώρα η κατάθεσή του

Στον πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου η μητέρα και η αδελφή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάνος Δασκαλάκης
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης - Η έναρξη των καταθέσεων για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας της 9χρονης και εν διαστάσει σύζυγος της προφυλακισμένης 34χρονης, θα ανοίξει τον κύκλο καταθέσεων. Λίγο μετά τις 10:30 προσήλθε στο δικαστήριο αμίλητος, πίσω από τον δικηγόρο του.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται και εκείνη στο ΜΟΔ. Δίπλα της η μητέρα της και η αδελφή της Δήμητρα, αλλά και η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας κ. Δημακοπούλου. Επιπλέον, στο δικαστήριο βρίσκονται οι ιατροδικαστές Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης και Γιώργος ΝτιΛέρνια, ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης. 

Στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης - Σε λίγη ώρα η κατάθεσή του


Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ήδη ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών έχει υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Αλέξης Κούγιας: «Δικηγόροι και ο Λέων έβγαιναν στην τηλεόραση και έκαναν τους ωραίους»

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, αφού διάβασε στο δικαστήριο τη λίστα με τους μάρτυρες υπεράσπισης εξαπέλυσε επίθεση στους πρώην συνηγόρους της 34χρονης, αλλά και στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων. «Έβγαιναν σαν τον κλαρινογαμπρό οι δικηγόροι της στις τηλεοράσεις και κάνανε τους ωραίους μαζί με το Λέων και κάποιους δημοσιογράφους. Ενώ υπάρχουν τόσα στοιχεία για την κακή κατάσταση που είχε το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο, τα οποία απέκρυψαν στις τηλεοράσεις. Είναι τραγικός ο τρόπος που ο κ. Ράικος δέσμευσε την όλη υπόθεση με τη γνωμάτευσή του. Η κρίση του είναι αυθαίρετη, συγκρίνει μεταξύ τους ανόμοια ιατρικά δεδομένα. Δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοιο γεγονός στα δικαστικά χρονικά. Στην άλλη υπόθεση, με τα άλλα δύο κορίτσια πρώτα προφυλακίστηκε η κατηγορούμενη και μετά εξετάστηκαν σημαντικοί μάρτυρες».

Επιπλέον, ανέφερε: «Πρώτα συνελήφθη και μετά ήρθαν όλα τα έγγραφα από το νοσοκομείο. Έπρεπε να την ενημερώσει ο δικηγόρος της. Αυτός είναι ο κώδικας της ποινικής δικονομίας. Δεν έπρεπε πρώτα να γίνει η σύλληψη και μετά τα χαρτιά». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα την ώρα της αγόρευσης του Αλέξη Κούγια. 

Διαβάστε περισσότερα για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ