Ελλαδα

Τα βασικά σημεία από την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη Πισπιρίγκου

Οι κρίσεις της Τζωρτζίνας και οι προσπάθειες να είναι μαζί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάνος Δασκαλάκης - Ρούλα Πισπιρίγκου
© EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη - Οι κρίσεις της Τζωρτζίνας, ο θάνατος του παιδιού και η υποστήριξη

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (31.1) ο Μάνος Δασκαλάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του στο δικαστήριο για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας. Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι μετά τον θάνατο της Ίριδας θέλησε να επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα προκειμένου να είναι κοντά με το μεγαλύτερο παιδί τους. 

Ωστόσο, όπως υποστήριξε δέχθηκε πιέσεις από την κατηγορούμενη για την πορεία τους ως ζευγάρι. Ο Μάνος Δασκαλάκης, μάλιστα, υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τού είχε ζητήσει να μείνει στο σπίτι για εκείνη, κάτι που ο ίδιος δεν δέχθηκε και πήρε την απόφαση να χωρίσουν και πάλι. Ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών είπε στην κατάθεσή του ότι μετά από ένα μήνυμα που του έστειλε η κατηγορούμενη τον Απρίλιο του 2021, φοβήθηκε ότι θα έδινε τέλος στη ζωή της και κινητοποίησε την οικογένειά της προκειμένου να μπορέσει να την εντοπίσει και να βεβαιωθεί ότι δεν έχει προχωρήσει σε αυτοκτονία. 

Ο κ. Δασκαλάκης περιέγραψε ότι τη στιγμή που τον κάλεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να τον ενημερώσει για το επεισόδιο που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο σπίτι τους στην Πάτρα. «Με παίρνει λίγες μέρες μετά και μου λέει ότι το παιδί ένιωσε μια βόμβα στην πλάτη, έχει σπασμούς. Η Τζωρτζίνα είχε τεράστια αδυναμία σε μένα. Ήταν κάτι για μένα πρωτόγνωρο αυτό που είδα στο παιδί. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη με πάρει αγκαλιά η Τζωρτζίνα. Ήταν περίοδος κορωνοϊού και έπρεπε να μείνει μόνο ένας, έμεινε η Ρούλα. Σε επίσκεψη μου κάποιες μέρες μετά, οι γιατροί δεν με άφηναν να μπω. Δεν ξέρω τι τους είχε πει η κατηγορούμενη. Έβαλα δικηγόρο για να μπορέσω να δω το παιδί μου».  Στη συνέχεια περιέγραψε την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή. «Με πήρε η κατηγορούμενη τηλέφωνο και μου είπε: "τρέξε, το παιδί έμεινε". Μετά από δύο θανάτους παιδιών, όταν βλέπεις αυτό μπροστά σου, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά και ο κ. Ηλιάδης ανέλαβε τη μεταφορά της στην Αθήνα. Το παιδί επανήλθε, αλλά ήταν τετραπληγικό».

Για ακόμη μία φορά ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τού έδειχνε ότι πάντα ήταν πάνω από τα παιδιά. «Δεν ήταν ποτέ απεριποίητα». Επιπλέον, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι μετά την περιπέτεια υγείας της Τζωρτζίνας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου είχαν αποφασίσει να είναι ξανά μαζί για το παιδί «και θα προσπαθούσαμε αν βγει κάτι παραπάνω». Πριν από έναν χρόνο, στα μέσα Ιανουαρίου, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στην κατηγορούμενη ότι θα είναι καλύτερα να είναι χωριστά. 

Ο πατέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας είπε ακόμη ότι ήταν παρών σε μία από τις δύο κρίσεις που έπαθε η κόρη του. Μετά τη σύντομη νοσηλεία του στην Πάτρα το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων, όπου αρχικά είχε επικοινωνία και παρακολουθούσε τηλεόραση. «Μετά κατέπεσε. Το τελευταίο 24ωρο δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου». Στις 29 Ιανουαρίου 2022 ο Μάνος Δασκαλάκης πληροφορήθηκε ενώ βρισκόταν στο ΚΤΕΛ τις προσπάθειες που γίνονταν για να επανέλθει μετά από το μοιραίο επεισόδιο. 

«Σαν μάνα των παιδιών μου όφειλα να τη στηρίξω, δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι είχε κάνει κακό στα παιδιά. Τη στήριξα ως όφειλα μέχρι τη μέρα της σύλληψης της», πρόσθεσε ο κ. Δασκαλάκης.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη θα συνεχιστεί τις 7 Φεβρουαρίου με ερωτήσεις του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου προς τον μάρτυρα. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ