- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Gov.gr: Πάνω από 3,6 εκατ. έγγραφα εκδόθηκαν τον Δεκέμβριο - Ποιες υπηρεσίες προτιμήθηκαν
Οι πολίτες έκαναν περισσότερα «κλικ» για να ολοκληρώσουν συναλλαγές με το Δημόσιο
Gov.gr: Περισσότερα από 3,6 εκατ. έγγραφα ή δηλώσεις εκδόθηκαν/υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά τον Δεκέμβριο του 2022 - Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποίησαν οι πολίτες.
Η χρονιά έκλεισε με σταθερά αυξανόμενη πορεία που σημειώνει το gov.gr, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία τον τελευταίο μήνα του 2022, τον Δεκέμβριο, οι πολίτες έκαναν περισσότερα «κλικ» προκειμένου να ολοκληρώσουν εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε εκκρεμότητά τους με το Δημόσιο.
Όπως έχει τονίσει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, «ήταν 21 Μαρτίου του 2020 όταν το gov.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του ως η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, όπου πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να βρουν τις ψηφιακές υπηρεσίες που θέλουν εύκολα και γρήγορα.
Σήμερα, η εκθετική αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών αποτυπώνει το μέγεθος της διευκόλυνσης στην καθημερινότητα όλων μας. Συνεχίζουμε ψηφιακά, με τον πολίτη στο επίκεντρο, υλοποιώντας κάθε ημέρα μια μικρή αλλαγή με την οποία κερδίζουμε χρόνο και πόρους, κερδίζουμε ζωή».
Ειδικότερα, ο αριθμός των ψηφιακών υπηρεσιών στο gov.gr έφτασε τις 1.506, 14.484 διαφορετικοί πολίτες χρησιμοποίησαν το gov.gr εκδίδοντας τουλάχιστον ένα έγγραφο ή υπέβαλλαν μια ηλεκτρονική δήλωση, ενώ 3.643.194 περισσότερα έγγραφα ή δηλώσεις εκδόθηκαν/υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.
Επίσης, 15.049.308 περισσότερες ταυτοποιήσεις πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (υπενθυμίζεται ότι η πρώτη καταγραφή έγινε την 1η Απριλίου 2020) πραγματοποιήθηκαν.
Αυξημένες συναλλαγές στο gov.gr - Οι υπηρεσίες που «πρωταγωνίστησαν»
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υψηλά νούμερα (4.242.210 περισσότερες στον συνολικό αριθμό των 77.973.534 από την έναρξη λειτουργίας του gov.gr τον Μάρτιο 2020) καταγράφουν οι αύλες συνταγές τον Δεκέμβριο 2022, αλλά και τα άυλα παραπεμπτικά (1.724.044 περισσότερα στο σύνολο των 34.718.679). Έπονται οι υπεύθυνες δηλώσεις (534.989 περισσότερες στο σύνολο των 10.798.679), τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης (155.144 επιπλέον στο σύνολο των 5.389.096), ενώ ακολουθούν οι ενεργοποιήσεις άυλης συνταγογράφησης (95.392 περισσότερες στο σύνολο των 4.159.272), αλλά και οι εξουσιοδοτήσεις που κατέγραψαν 131.198 επιπλέον στον συνολικό αριθμό των 3.351.219.
Και τα πιστοποιητικά γέννησης όμως, τον Δεκέμβριο του 2022 κατέγραψαν αύξηση (36.030 περισσότερα σε σχέση με το συνολικό αριθμό 1.255.896), επόμενη στη σειρά είναι η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου (103.130 επιπλέον νούμερα στο σύνολο των 959.540), ενώ ακολουθούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης (18.576 επιπλέον στο σύνολο των 771.356). Την τελευταία θέση έχουν τα αντίγραφα ποινικού μητρώου (29.330 περισσότερα στο σύνολο των 533.312).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αύξηση παρατηρήθηκε και στις προσωρινές άδειες οδήγησης όπου 19.178 περισσότεροι πολίτες υπέβαλλαν το αίτημά τους στο σύνολο των 501.017. Όσον αφορά και στην υπηρεσία Συστηθείτε Khow your customer (υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπηρεσία που προσφέρει μια ψηφιακή εναλλακτική στην προσκόμιση εγγράφων σας στην τράπεζα για τη βεβαίωση των στοιχείων των πολιτών στο πλαίσιο του κανονισμού για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Anti Money Laundering – AML) υπήρξε αύξηση καταγράφοντας περισσότερες 305.934 επιπλέον συναλλαγές στο σύνολο των 4.004.828.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Οι πιθανότητες να χιονίσει στην Αττική
Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους
Την Τετάρτη αναμένεται να επανέρθει η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου
Θα έχουμε «λευκές εκπλήξεις»;
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
Δεμένα παραμένουν πλοία στα λιμάνια
Την Τρίτη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος της δόνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.