Ελλαδα

Κόπτσης: «Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα»

Η απάντηση στην πρόταση του Νίκου Καπραβέλου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σχολεία: Κανονικά το άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα (9.1) - Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στον Νίκο Καπραβέλο

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, παρά την πρόταση που είχε καταθέσει νωρίτερα σήμερα (6.1) ο Νίκος Καπραβέλος για παράταση μίας εβδομάδας στην επιστροφή των μαθητών στις τάξεις λόγω έξαρσης των ιώσεων

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας σημείωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι «πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων. Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», επισήμανε ο Αλέξανδρος Κόπτσης και πρόσθεσε:

«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της χρήσης μάσκας στα σχολεία, ο Γενικός Γραμματέας σχολίασε ότι: «αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

Στο άνοιγμα των σχολείων κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. 

Σχολεία: Παράταση μίας εβδομάδας για το άνοιγμα των σχολείων είχε προτείνει ο Νίκος Καπραβέλος

Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα πρότεινε σήμερα (6.1) ο Νίκος Καπραβέλος, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης στα παιδιά την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, αλλά τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα.

«Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές. Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. «Όλοι είχαν προβλέψει πως το κύμα το χειμωνιάτικο θα είναι τρομακτικό», λέει.