Κοσμος

Ένας 42χρονος στις ΗΠΑ σκότωσε τα πέντε παιδιά του, τη γυναίκα και την πεθερά του και αυτοκτόνησε

Πυροβόλησε θανάσιμα τα θύματά του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΗΠΑ: Δολοφονία πέντε παιδιών και δύο γυναικών από 42χρονο δράστη - Η σχέση του με τα θύματα και η αυτοκτονία

Επτά συνολικά ανθρώπους, μέλη της οικογένειάς του, σκότωσε ένας 42χρονος Αμερικανός στην πόλη Ίνοχ της Γιούτα και έπειτα έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας σκότωσε τα πέντε παιδιά του, τη σύζυγό του και την πεθερά του πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, ο Μάικλ Χέιτ πυροβόλησε την 40χρονη σύζυγό του, τα πέντε παιδιά (ηλικίας από 4 έως 17 ετών) και την 78χρονη πεθερά του. Αστυνομικοί ανακάλυψαν τα πτώματα το απόγευμα της Τετάρτης, ανταποκρινόμενοι σε κλήση γειτόνων της οικογένειας και διαπίστωσαν ότι τα θύματα έφεραν «τραύματα από πυροβολισμούς». Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Γιούτα, ο Σπένσερ Κοξ, κάλεσε τους συμπολίτες του να προσευχηθούν για τους 7.000 κατοίκους της πόλης Ίνοχ που έχει συγκλονιστεί από αυτό το στυγερό έγκλημα.

Την οδύνη του εξέφρασε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, που «θρηνεί μαζί με τους κατοίκους της πόλης Ίνοχ», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. «Πολλοί Αμερικανοί έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα ή είδαν τις ζωές τους να ανατρέπονται εξαιτίας της ένοπλης βίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Καρίν Ζαν-Πιερ.

ΗΠΑ: Το 40χρονο θύμα είχε ανακοινώσει στον δράστη ότι θέλει διαζύγιο

Σύμφωνα με το BBC, η 40χρονη είχε ανακοινώσει στον δράστη του στυγερού εγκλήματος ότι θέλει να πάρουν διαζύγιο. Η κοινωνία της πόλης Ίνοχ παραμένει συγκλονισμένη. Στο πένθος έχει βυθιστεί και η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, όπου φοιτούσαν τα πέντε παιδιά. 

Με πληροφορίες από BBC