Ελλαδα

Βασίλης Τόπαλος: Στο επίκεντρο των ερευνών η προπόνηση με μεγαλύτερο αντίπαλο

Η δήλωση της γιαγιάς του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Τόπαλος: Στο επίκεντρο των ερευνών η προπόνηση με μεγαλύτερο αντίπαλο
© Instagram

Βασίλης Τόπαλος: «Τον έβαλαν με έναν 20χρονο που ήταν 70 κιλά», λέει η γιαγιά του 16χρονου πυγμάχου

Στη μαρτυρία του έμπειρου και μεγαλύτερου σε ηλικία πυγμάχου που φέρεται να αντιμετώπισε ο Βασίλης Τόπαλος στρέφονται οι Αρχές, μετά τις δηλώσεις της γιαγιάς του.

Όπως τονίζει σε συνέντευξη στον Alpha η γιαγιά του 16χρονου, έμαθαν πως ο 16χρονος έκανε σπάρινγκ, προπόνηση δηλαδή, με έναν 20χρονο που ανήκε σε μεγαλύτερη κατηγορία από τον ίδιο, αφού ζύγιζε 10 κιλά περισσότερο. Συγκεκριμένα, η γιαγιά του 16χρονου αναφέρει: «Λιποθύμησε, φαίνεται, και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpiqz4sm5zm9)

Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Σημειώνεται ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου, ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται μέσω ΓΑΔΑ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Αυτό που αναμένεται πλέον, είναι η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 16χρονου, για να επιστραφεί η δικογραφία από την αστυνομία στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του Τζάνειου για τον θάνατο του 16χρονου

Ο Βασίλης Τόπαλος τραυματίστηκε στις 16 Δεκεμβρίου, όταν κατά τη διάρκεια της προπόνησής του (αγώνες σπάρινγκ), στο γυμναστήριο όπου πήγαινε, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε στις τουαλέτες.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση στο κεφάλι και νοσηλεύθηκε για περισσότερες από 15 ημέρες στη ΜΕΘ, όμως τελικά δεν άντεξε και κατέληξε στις 2 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του Τζανείου, του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, αναφέρει ότι «ο ασθενής Τ.Β. διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ., στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση, και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος.

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ