Ελλαδα

Πώς πέθανε ο Βασίλης Τόπαλος - Η έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 16χρονου πυγμάχου

Νέα κατάθεση έδωσε ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου - Πού στρέφονται οι έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Τόπαλος, ο 16χρονος πυγμάχος που έχασε τη ζωή του σε γυμναστήριο στον Ταύρο
Βασίλης Τόπαλος, ο 16χρονος πυγμάχος που έχασε τη ζωή του σε γυμναστήριο στον Ταύρο | Πηγή ΦΩΤΟ: Facebook

Βασίλης Τόπαλος - Έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση - Νέες καταθέσεις για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου

Συνεχίζεται η έρευνα για τον Βασίλη Τόπαλο, τον 16χρονο πυγμάχο που πέθανε στη ΜΕΘ του νοσοκομείο «Τζάνειο», όπου νοσηλευόταν με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται, με την αστυνομία να προσπαθεί να συνθέσει τα κομμάτια του παζλ και να δώσει απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου.

Στην Ασφάλεια έχουν κληθεί για να καταθέσουν νέα πρόσωπα, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν παρόντα την ημέρα που τραυματίστηκε ο ανήλικος πυγμάχος στο γυμναστήριο στον Ταύρο. Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής έχει λάβει τουλάχιστον 15 καταθέσεις.

Οι νέες καταθέσεις για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου

Όπως μετέδωσε το Star, την Κυριακή (8/1), κλήθηκε για νέα συμπληρωματική κατάθεση ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Βασίλης Τόπαλος. Σύμφωνα με το Mega, οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να τους δώσει μια λίστα με τα ονόματα όλων των αθλητών και πυγμάχων που πήγαν στο γυμναστήριο από την 1η Δεκεμβρίου και μετά (περίοδος που ο Βασίλης Τόπαλος πήγαινε για προπόνηση).

Ο 16χρονος πυγμάχος κατέρρευσε στις τουαλέτες του γυμναστηρίου, όπου τον βρήκε αναίσθητο ένας άλλος πυγμάχος. Το σενάριο που εξετάζεται είναι ο Βασίλης Τόπαλος να αισθάνθηκε αδιαθεσία, να λιποθύμησε στο μπάνιο και να έπεσε με το κεφάλι σε μαρμάρινη επιφάνεια. Ωστόσο, ειδικοί εκφράζουν την αμφιβολία τους, επισημαίνοντας ότι -με βάση τα ιατρικά δεδομένα- είναι δύσκολο να έχει προκληθεί τόσο σοβαρή κάκωση από μια πτώση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpm022sjysk9)

Η έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο

Το OPEN μετέδωσε ότι μεταξύ άλλων εξετάζεται από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα το ενδεχόμενο να υπάρχει αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος (ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο).

Την ίδια στιγμή σοκάρουν τα ευρήματα από την ιατροδικαστική έκθεση στον 16χρονο πυγμάχο Βασίλη Τόπαλο. Σύμφωνα με αυτήν, ο θάνατός του προκλήθηκε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η οποία επέφερε εγκεφαλική νέκρωση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpo7sg23i3n5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ