Ελλαδα

Βασίλης Τόπαλος: Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η νεκροψία στον 16χρονο πυγμάχο (βίντεο)

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασίλης Τόπαλος, ο 16χρονος πυγμάχος, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ο Βασίλης Τόπαλος, ο 16χρονος πυγμάχος, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις | Πηγή ΦΩΤΟ: Facebook

Βασίλης Τόπαλος - Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η νεκροψία στον 16χρονο πυγμάχο - Η προπόνηση στο γυμναστήριο και η καταγγελία της γιαγιάς

Η έρευνα για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 16χρονος πυγμάχος πέθανε, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία στη σορό του ανήλικου.

Ο Βασίλης Τόπαλος κατέρρευσε μετά την προπόνηση στο μπάνιο του γυμναστηρίου. Κατά την πτώση του χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια, σύμφωνα με μαρτυρίες. Τον βρήκε αναίσθητο συναθλητής του.

Η γιαγιά του 16χρονου πυγμάχου κατήγγειλε ότι έβαλαν τον εγγονό της να κάνει προπόνηση με 20χρονο, ο οποίος ήταν 10 κιλά πιο βαρύς. Για «έρευνα σε βάθος» έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για τον θάνατο του ανήλικου αθλητή.

Ο Βασίλης Τόπαλος άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Τζάνειο», όπου και νοσηλευόταν για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Βασίλης Τόπαλος: Τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Η νεκροψία που διενεργήθηκε στον Βασίλη Τόπαλο δείχνει ότι υπάρχει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η οποία προκάλεσε «εγκεφαλική νέκρωση».

Ζητούμενο, πλέον, της έρευνας σε εξέλιξη είναι πώς πρόκληθηκε αυτή η κάκωση στο κεφάλι του 16χρονου πυγμάχου, ο οποίος έχασε τόσο πρόωρα τη ζωή του.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, επικαλούμενο εμπειρογνώμονες, τέτοια βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση προκαλείται μετά από σοβαρό τροχαίο και δεν μπορεί να αιτιολογηθεί από μια απλή πτώση στο μπάνιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ