Ελλαδα

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου (βίντεο)

Υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, σύμφωνα με το Τζάνειο Νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 16χρονος πυγμάχος Βασίλης Τόπαλος που πέθανε στη ΜΕΘ στο Τζάνειο
Ο 16χρονος πυγμάχος Βασίλης Τόπαλος που πέθανε στη ΜΕΘ στο Τζάνειο © EUROKINISSI | Facebook

16χρονος πυγμάχος Βασίλης Τόπαλος - Το Τζάνειο νοσοκομείο για τον θάνατό του - Η παρέμβαση από Άρειο Πάγο για τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τον 16χρονο πυγμάχο που έχασε τη ζωή του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε προπόνηση. Η είδηση ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης, Βασίλης Τόπαλος, πέθανε, προκάλεσε σοκ στον χώρο της πυγμαχίας.

Το Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο 16χρονος πυγμάχος, εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του. Όπως γνωστοποιεί, ο απεικονιστικός έλεγχος έδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο Βασίλης Τόπαλος τραυματίστηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2022 σε προπόνηση στο γυμναστήριο. Μετά την αρχική αδιαθεσία, κατέρρευσε στις τουαλέτες. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση στο κεφάλι. Παρέμεινε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Τζάνειο» μέχρι τον θάνατό του.

Ο Βασίλης Τόπαλος άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τον χώρο της πυγμαχίας.

Θάνατος 16χρονου πυγμάχου - Η ανακοίνωση από το Τζάνειο νοσοκομείο για τον θάνατό του

«Ο ασθενής Τ.Β. διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση» αναφέρει η ανακοίνωση του Τζάνειου νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν ο Βασίλης Τόπαλος, ο 16χρονος πυγμάχος.

Και προστίθεται: «Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ., στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση, και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος».

«Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.» καταλήγει η ανακοίνωση για τον 16χρονο πυγμάχο.

Θάνατος 16χρονου πρωταθλητή: Έρευνα και ερωτήματα–Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου, ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η προκαταρκτική εξέταση από τη ΓΑΔΑ για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή πυγμαχίας.

Απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική έκθεση.

Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου για 16χρονο πυγμάχο: «Συναθλητής του τον βρήκε κάτω στις τουαλέτες»

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου όπου πραγματοποιήθηκε η μοιραία προπόνηση για τον Βασίλη Τόπαλο μίλησε στον Alpha για τα όσα εκτυλίχθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

«Το ρινγκ έχει τουαλέτες, έχει μια εξωτερική. Μπήκε στην τουαλέτα, προφανώς έκανε εμετό, κάποια στιγμή ένας συναθλητής του βγαίνει, ακούει ένα πολύ δυνατό "μπαμ" και τον βρήκε κάτω, στο έδαφος. Φωνάζει κατευθείαν τον πατέρα του και εμένα» ανέφερε για τον 16χρονο πυγμάχο.

Και πρόσθεσε: «Με το που είδαμε ότι δεν έχει τις αισθήσεις του, πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ και ήρθαν περίπου στα 20 λεπτά. Οι γιατροί μάς είπαν ότι λιποθύμησε επειδή έπεσε ακαριαία και χτύπησε σε πολύ σκληρό αντικείμενο το μπροστινό μέρος του κεφαλιού του, ψηλά».

Από τη μεριά του ο συναθλητής που βρήκε αναίσθητο τον Βασίλη Τόπαλο, σημείωσε: «Άκουσα ''μπαμ'' εκεί που άνοιγα την πόρτα. Τον είδα κάτω και φώναξα απευθείας τον πατέρα του για τις πρώτες βοήθειες και μετά καλέσαμε το ασθενοφόρο».

Η ανάρτηση Αυγενάκη για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για «πολλά ερωτηματικά» στην υπόθεση με τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης.

«Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας θρηνεί τον χαμό του νεαρού πυγμάχου πρωταθλητή Βασίλη Τόπαλου. Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του. Έφυγες πολύ νωρίς…» έγραψε στο Twitter ο Λευτέρης Αυγενάκης για τον 16χρονο πυγμάχο Βασίλη Τόπαλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ