Ελλαδα

Η δραματική στιγμή που αστυνομικοί βρήκαν νεκρό το βρέφος στον Αλιάκμονα

«Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα - Η περιγραφή του αστυνομικού - Την Τετάρτη η απολογία της 29χρονης μητέρας - Οι δηλώσεις του πατέρα

Στα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν στον Αλιάκμονα με το νεκρό βρέφος, αναφέρθηκε ο αστυνομικός που βρήκε το 11 μηνών μωρό της 29χρονης.

«Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο, το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Ήμασταν μια ομάδα της ΟΠΚΕ, πέντε ατόμων, οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας Βέροιας και Αλεξάνδρειας και δύο περιπολικά. Από τις 10 το βράδυ ψάχναμε στο ποτάμι».

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη μητέρα που πέταξε το παιδί της στον Αλιάκμονα την παραμονή Πρωτοχρονιάς απολογείται την Τετάρτη (4/1). Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στις δηλώσεις του στο Mega ο αστυνομικός που βρήκε νεκρό το βρέφος στον Αλιάκμονα, τόνισε ακόμη: «Στις 12 και μισή φτάσαμε στις όχθες. Ένας συνάδελφος εντόπισε το μωρό στην άκρη στα βράχια, στη μία και μισή τα ξημερώματα. Αμέσως μας φώναξε».

«Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο, το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο. Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι, ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του. Όλοι μας σοκαριστήκαμε. Είμαστε και οι πέντε πατεράδες μικρών παιδιών» κατέληξε ο αστυνομικός για το έγκλημα στον Αλιάκμονα. 

Πατέρας νεκρού βρέφους στον Αλιάκμονα: «Έκανα τα πάντα για να το αναγνωρίσω»

Εν τω μεταξύ ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους, το οποίο βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα, σε δηλώσεις του στο Mega, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε να αναγνωρίσει το παιδί.

«Έκανα τα πάντα για να το αναγνωρίσω, ωστόσο δεν ήθελαν. Προπαραμονή Χριστουγέννων είχα πάει να δω το παιδί και να συζητήσω τι θα κάνουμε. Τους είπα ότι το παιδί χρονίζει και ότι θα πρέπει να βρούμε μια λύση. Δεν το ήθελαν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνώριζε για τα ψυχολογικά προβλήματα της 29χρονης.

«Δεν ήξερα τι ακριβώς έγινε εκεί πέρα. Εγώ πάλευα να κάνω ό,τι καλύτερο για το μωρό, για την αναγνώρισή του. Ήθελα να κινηθώ νομικά» σημείωσε.

χίες εντείνονται και οι αναρτήσεις της 29χρονης μητέρας συνεχίζουν να βάζουν σε σκέψεις.

Σημειώνεται ότι η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ασφυκτικό θάνατο του βρέφους στον Αλιάκμονα.