Ελλαδα

ΕΔΕ για τον θάνατο βρέφους μόλις ενός μηνός στο Ιπποκράτειο

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλουν οι γονείς του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδαράκια βρέφους που βρίσκεται σκεπασμένο με σεντόνι
© Pixabay / Rainer_Maiores

Θάνατος μωρού ενός μηνός στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Η ΕΔΕ και οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια

ΕΔΕ διέταξε η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για τον θάνατο βρέφους μόλις ενός μηνός, μετά τα τοπικών μέσων ενημέρωσης του Βόλου με πληροφορίες για χρηματισμό γιατρού και ιατρικές παραλείψεις.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, πρόκειται για βρέφος μόλις ενός μηνός από τον Βόλο, το οποίο γεννήθηκε σε κλινική στη Λάρισα, παρουσίασε συμπτώματα δύσπνοιας και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και έχασε τη μάχη για τη ζωή την Τρίτη (13/12). Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η διοίκηση του νοσοκομείου επικοινώνησε αμέσως με τους γονείς του παιδιού, όταν κατήγγειλαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης του Βόλου ότι υπήρξαν ιατρικές παραλείψεις, καθώς και περίπτωση χρηματισμού γιατρού, προκειμένου να τους συλλυπηθεί, ενώ διέταξε και ΕΔΕ.

Η κατεπείγουσα ΕΔΕ ανατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε έμπειρο καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία άμεσα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία. 

Θάνατος μωρού ενός μηνός στο Ιπποκράτειο: Τι καταγγέλλουν οι γονείς του βρέφους

Το μωρό γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας και διακομίστηκε εσπευσμένα με δύσπνοια στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο. Το βρέφος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρουσίασε σχετική βελτίωση, όταν ένας μύκητας εισήλθε στον οργανισμό του, με αποτέλεσμα ο Ραφαήλ να παρουσιάσει και πάλι επιδείνωση. Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η μητέρα του μωρού το αποχαιρέτησε μέσα από ανάρτησή της στα social media. «Ψυχάκι μου όμορφο, πόσο πόνο νιώθουμε όλοι μας σε περιμέναμε να έρθεις και να γεμίσεις το σπίτι με χαρές φωνές κλάματα χαράς, αλλά δυστυχώς μικρέ μας Ραφαήλ ο θεούλης σε ήθελε κοντά του είσαι μέσα στην καρδιά μας για πάντα. Σ' αγαπάμε».

Ο πατέρας του παιδιού σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» έκανε λόγο για ιατρικά λάθη και αμέλεια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp1idgd71e8x)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ