Ελλαδα

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Gaia» κατά τη διάρκεια της νύχτας (βίντεο)

Μήνυμα 112 σε περιοχές στη δυτική Ελλάδα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η πρόγνωση καιρού για την κακοκαιρία Gaia - Ο καιρός την Κυριακή (11/12) - Μήνυμα 112 σε Αχαΐα, Κέρκυρα και Ήπειρο - Οι περιοχές με έντονα καιρικά φαινόμενα

Η κακοκαιρία «Gaia» φέρνει βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους. Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Σε Ιόνια Νησιά, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία οι αρχές έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείεται η κακοκαιρία Gaia να προκαλέσει πλημμύρες.

Απαγορευτικό απόπλου για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά έχει τεθεί σε ισχύ, ενώ μόνο με κλειστού τύπου πλοία γίνονται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης.

Μήνυμα 112 έχει σταλεί σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Αμφιλοχία, Αιτωλοακαρνανία, Πάτρα, Ηλεία, Μεσσηνία και Ήπειρο, με την Πολιτική Προστασία να καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πώς κινείται η κακοκαιρία Gaia - Ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή τη νύχτα

Νωρίτερα, η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για την επιδείνωση καιρούΙσχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που επικρατούν στις περιοχές απ' όπου περνά η κακοκαιρία Gaia. Πιο συγκεκριμένα:

  • Τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία επηρεάζει τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και τις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου
  • Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι έντονα στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Ο καιρός την Κυριακή (11/12) - Η πρόγνωση ΕΜΥ για την κακοκαιρία Gaia

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 οι βροχές, οι καταιγίδες και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις συνεχίζονται. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση ΕΜΥ:

  • Στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας μέχρι τις πρωινές ώρες
  • Στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά μέχρι το απόγευμα
  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες
  • Στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
  • Στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα.

Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε live την πορεία που ακολουθεί αυτήν την ώρα η κακοκαιρία Gaia: