Ελλαδα

Νέα καταγγελία για ιερέα - Γονείς τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

Οι πρώτες πληροφορίες για την καταγγελία που έφτασε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καταγγελία σοκ σε βάρος ιερέα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών - Γονείς αναφέρουν πως κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά τους στους Αγίους Αναργύρους.

Νέα καταγγελία για ιερέα έφτασε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών από γονείς που αναφέρουν πως κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ekklisiaonline.gr, οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου στην Ανακάσα των Αγίων Αναργύρων προχώρησαν σε προφορική καταγγελία προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η καταγγελία δεν έγινε δεκτή αρχικά καθώς ήταν προφορική με αποτέλεσμα οι οικογένειες να έχουν ραντεβού σήμερα με τους δικηγόρους τους για να συντάξουν νέα καταγγελία, γραπτή αυτή τη φορά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν ιερέα υπεράνω υποψίας, καθώς ήταν πολύ αγαπητός.

Έχει μάλιστα αναφερθεί ότι πρόσφατα εκδιώχθηκε από μεγάλη Μητρόπολη των Αθηνών, ενώ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα, για φερόμενη εμπλοκή του σε δυστύχημα με αυτοκίνητο.

Σε δίκη ιερείς για τη σεξουαλική κακοποίηση 20χρονου ΑμΕΑ

Όλα αυτά ενώ συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης νεαρού ΑμΕΑ από τον ιερέα θείο του, καθώς και άλλα τρία άτομα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, o νεαρός Γιάννης φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19 του χρόνια. Ο νεαρός που έχει ελαφρά νοητική υστέρηση είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν φίλο του πατέρα του, από τον ιερέα αδελφό του πατέρα του, από έναν ακόμη ιερέα και από τον αδελφό του τελευταίου που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας. Ο εφιάλτης του νεαρού φέρεται να λάμβανε χώρα με τη συγκατάθεση του ίδιου του πατέρα του, ο οποίος είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Οι τέσσερις άντρες ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία, τον απειλούσαν, τον εξευτέλιζαν και τον κακοποιούσαν σεξουαλικά. «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα», φέρονται να του έλεγαν με σκοπό να τον τρομοκρατήσουν, όταν εκείνος κλαίγοντας τους εκλιπαρούσε να μην του κάνουν κακό και να μην τον βιάσουν για μία ακόμη φορά.