Ελλαδα

Αδελφός πατέρα Αντώνιου: «Θα τον θυμούνται περισσότερο για το σταύρωμά του»

Πώς σχολιάζει τις καταγγελίες που βάζουν στο στόχαστρο την Κιβωτό του Κόσμου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Ο αδελφός του πατέρα Αντώνιου σπάει τη σιωπή του - Τι δηλώνει από τη Χίο ο πατέρας Διονύσιος για τη βροχή των καταγγελιών.

Για τον πατέρα Αντώνιο, εν μέσω της βροχής των καταγγελιών που βάζουν στο στόχαστρο τον ίδιο και την Κιβωτό του Κόσμου, μιλά ο αδελφός του.

Ο πατέρας Διονύσιος, ο οποίος ζει στη Χίο, μίλησε στο «Πρωινό μας» για τα όσα ακούγονται και δήλωσε βέβαιος για την αθωότητα του αδελφού του.

«Γνωρίζω τον αδερφό μου, την αθωότητά του. Έχει δώσει τη ζωή του για αυτό το έργο μαζί με την πρεσβυτέρα. Δεν ξέρω αν θα τον θυμούνται για το έργο του, αλλά πάντως θα τον θυμούνται περισσότερο για το σταύρωμά του.

»Η σιωπή και η προσευχή μας είναι πιο δυνατή από τις συνεντεύξεις», είπε ο πατέρας Διονύσιος.

Κατακλυσμός αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου

Στο μεταξύ, καθημερινές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Εκτός από τις καταγγελίες που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, τόσο από πρώην φιλοξενούμενους των δομών της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο οικονομικός εισαγγελέας αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού». Μία ΜΚΟ με δύο ουσιαστικά μετόχους, τη γυναίκα του π. Αντώνιου και τη μητέρα του. Το 50% το κατέχει η σύζυγος και το άλλο 50% η 86χρονη μητέρα του.

Ο τζίρος της δομής φαίνεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου, τα τελευταία 8 – 10 χρόνια.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα τα «ΝΕΑ» στο σημερινό πρωτοσέλιδό της αναφέρεται σε κρυφές θυρίδες, των οποίων το περιεχόμενο αφαιρέθηκε από πρώην στέλεχος της ΜΚΟ.

Εμφανίστηκαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα: Δεν κάναμε κακό

Τη δική του απάντηση επιχείρησε να δώσει ο πατέρας Αντώνιος εν μέσω σωρείας καταγγελιών. «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανέναν», ισχυρίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα αναφέρει: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα εκπροσωπηθούν από συνολικά τέσσερις δικηγόρους, και -σύμφωνα πάντα με το STAR- φέρονται να βλέπουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως αναφέρθηκε σε εκπομπή στον Alpha, κανένας από την Κιβωτό του Κόσμου δεν γνωρίζει πού βρίσκονται. Μέχρι πρότινος ο πατέρας Αντώνιος έμενε σε δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζομένους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτίριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά.

Θεωρείται, ωστόσο, δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθούν και οι ίδιοι να καταθέσουν, καθώς ο φάκελος της έρευνας έχει ανοίξει. Σύμφωνα με ιερέα που μίλησε στο ekklisiaonline.gr, το ζεύγος μένει σε φιλικό σπίτι και είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα.