Ελλαδα

Εμφανίστηκαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα: Δεν κάναμε κακό

Κάνουν λόγο για πολιτικά και θρησκευτικά συμφέροντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου: Εμφανίστηκαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα - Μιλούν για «θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα»
© ΕΡΤ/screenshot

Κιβωτός του Κόσμου: Εμφανίστηκαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα

Μετά από αρκετές ημέρες σιωπής ο πάτερ Αντώνιος, πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου έκανε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;» δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος στο Star. Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα αναφέρει: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Δηλώσεις πάντως έκαναν και οι συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου. «Δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα», σχολιάζουν.

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα εκπροσωπηθούν από συνολικά τέσσερις δικηγόρους, και -σύμφωνα πάντα με το STAR- φέρονται να βλέπουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα σε εκπομπή στον Alpha, κανένας από την Κιβωτό του Κόσμου δεν γνωρίζει πού βρίσκονται. Μέχρι πρότινος ο πατέρας Αντώνιος έμενε σε δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζομένους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτίριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά.

Θεωρείται, ωστόσο, δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθούν και οι ίδιοι να καταθέσουν, καθώς ο φάκελος της έρευνας έχει ανοίξει. Σύμφωνα με ιερέα που μίλησε στο ekklisiaonline.gr, το ζεύγος μένει σε φιλικό σπίτι και είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα.

Σαρωτικές έρευνες στο λογιστήριο της Κιβωτού – Ανοίγουν οι λογαριασμοί

Φύλλο και φτερό κάνουν τα οικονομικά στοιχειά της Κιβωτού του Κόσμου τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, που εδώ και δύο 24ωρα εξετάζουν τα δεδομένα που έχουν πάρει στην κατοχή τους από το λογιστήριο του ιδρύματος στον Κολωνό. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ισολογισμοί, οι δωρεές και οι δαπάνες της οργάνωσης. Στην έρευνα συμμετέχει η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος που ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας του και στενών συνεργατών τους για τυχόν παράνομο πλουτισμό.
 
Ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις, για κινητή και ακίνητη περιουσία, με πρώτο ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Η προστασία των παιδιών είναι το πρώτο μέλημα του νέου Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών. Το πρωί τρία μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στον Κολωνό.

Έλεγχοι θα γίνουν και στις δομές της Περιφέρειας. Η αρχή έγινε με την αιφνιδιαστική έφοδο που πραγματοποίησε το πρωί κλιμάκιο της περιφέρειας Πελοποννήσου στη δομή Καλαμάτας, με φόντο την αποκάλυψη ότι το συγκεκριμένο παράρτημα λειτουργεί εδώ και 2,5 χρόνια χωρίς άδεια. Η έρευνα επεκτείνεται και στο θέμα των υιοθεσιών, καθώς έλεγχοι αποκάλυψαν ότι υπήρξαν ύποπτες βαφτίσεις παιδιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ