Ελλαδα

Σε δίκη ιερείς για τη σεξουαλική κακοποίηση 20χρονου ΑμΕΑ - Στο εδώλιο και ο πατέρας του

Ξεπερνούν τους 40 οι μάρτυρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άτομα στο δικαστήριο Ρεθύμνου για την εκδίκαση της σεξουαλικής κακοποίησης 16χρονου ΑμεΑ
© neakriti.gr

Κρήτη: Δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση 20χρονου ΑμΕΑ - Η υπόθεση, οι κατηγορούμενοι και οι συνθήκες διαβίωσης του νεαρού

Με την κατάθεση του 20χρονου –σήμερα– Γιάννη θα συνεχιστεί σήμερα (7.12) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του νεαρού από τον ιερέα θείο του, καθώς και άλλα τρία άτομα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, o νεαρός Γιάννης φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19 του χρόνια. Ο νεαρός που έχει ελαφρά νοητική υστέρηση είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν φίλο του πατέρα του, από τον ιερέα αδελφό του πατέρα του, από έναν ακόμη ιερέα και από τον αδελφό του τελευταίου που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας. Ο εφιάλτης του νεαρού φέρεται να λάμβανε χώρα με τη συγκατάθεση του ίδιου του πατέρα του, ο οποίος είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Οι τέσσερις άντρες ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία, τον απειλούσαν, τον εξευτέλιζαν και τον κακοποιούσαν σεξουαλικά. «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα», φέρονται να του έλεγαν με σκοπό να τον τρομοκρατήσουν, όταν εκείνος κλαίγοντας τους εκλιπαρούσε να μην του κάνουν κακό και να μην τον βιάσουν για μία ακόμη φορά.

Σεξουαλική κακοποίηση 20χρονου ΑμΕΑ στην Κρήτη: Ποιοι είναι οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Κατηγορούμενος είναι ένας 68χρονος συνταξιούχος, φίλος του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές και για τον ομαδικό βιασμό του δύο φορές. Εκτός από τον 68χρονο, κατηγορούμενοι για τους δύο ομαδικούς βιασμούς είναι ο 72χρονος ιερέας και εκπαιδευτικός –θείος του Γιάννη–, ένας ακόμη ιερέας 44 ετών, καθώς και ο 42χρονος αδελφός τού ιερέα που είναι ΑμεΑ. Ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη κατηγορείται για συνέργεια στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του γιου του. Επισημαίνεται ότι και οι “5” αρνήθηκαν χθες τα όσα τους αποδίδονται, δηλώνοντας ότι είναι αθώοι.

Ο 20χρονος πλέον ζει σε ασφαλές περιβάλλον μακριά από την οικογένειά του. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, ο πατέρας του τον χτυπούσε με τα χέρια του καθημερινά, τον υποχρέωνε να ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς στρώμα, χωρίς κλινοσκεπάσματα, με ελάχιστα και κουρελιασμένα ρούχα δίπλα στα σκουπίδια, ενώ τις φορές που δεν τον κλείδωνε στο σπίτι, τον έδιωχνε και διανυκτέρευε στην ύπαιθρο.

Σεξουαλική κακοποίηση 20χρονου ΑμΕΑ στην Κρήτη: Ξεπερνούν τους 40 οι μάρτυρες

Για την εκδίκαση της υπόθεσης το σύνολο των μαρτύρων ξεπερνά τους 40. «Να αποδοθεί Δικαιοσύνη! Όλοι αυτοί που του έχουν κάνει τις κακές αυτές πράξεις, όπως τις αποκαλεί με το δικό του μυαλό –εγώ θα έλεγα τις φρικτές και αποτρόπαιες– να καταδικαστούν όσο γίνεται πιο σκληρά», ζήτησε μέσω δηλώσεων που έκανε ο συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας, Νίκος Ντουντουλάκης. «Είναι αδιανόητη η κατηγορία για εκείνον. Όχι μόνο γιατί μιλάμε για τον ανιψιό του, μιλάμε για το ίδιο του το αίμα, αλλά για οποιοδήποτε παιδί το οποίο θα αντιμετώπιζε πρόβλημα θα έσκυβε, όπως και έσκυβε όλα αυτά τα χρόνια, δίπλα του», δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης του 72χρονου ιερέα, Βάσω Πανταζή.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ