Ελλαδα

Κρήτη: Νέα στοιχεία στην υπόθεση κακοποίησης του 19χρονου

Οι καταγγελίες που δεν έφτασαν ποτέ στις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου
Στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου © flashnews.gr

Κακοποίηση 19χρονου στα Χανιά της Κρήτης: Τα στοιχεία για καταγγελίες από το παρελθόν που δεν έφτασαν ποτέ στις αρχές.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης και βιασμού του 19χρονου από τον Πλατανιά Χανιών. Πληροφορίες τοπικών μέσων αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχαν γίνει τέσσερις καταγγελίες για όσα βίωνε ο νεαρός, οι οποίες δεν έφτασαν ποτέ στις αρχές. 

Σύμφωνα με το flashnews.gr και τον Ant1, οι καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν είναι τέσσερις στον αριθμό και χρονολογούνται από το 2011, όταν δηλαδή ο 19χρονος ήταν 9 ετών. Οι επόμενες φέρεται να έγιναν το 2013 και το 2014 και η τέταρτη το 2017 για την οποία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, η κοινωνική λειτουργός που την ανέλαβε έγραψε στην έκθεσή της ότι δε διαπίστωσε πρόβλημα με το παιδί και ότι ήταν σε απόλυτη εξάρτηση με τον πατέρα του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταγγελίες ήταν κυρίως για τις συνθήκες διαβίωσης και για κακομεταχείριση, υπήρχαν όμως αναφορές και για σεξουαλική εκμετάλλευση από την ηλικία των 2 ετών, αλλά όπως αναφέρει δεν μπορούσαν να τις αποδείξουν. 

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το παιδί να είχε μεταφερθεί και στο νοσοκομείο με αιμορραγία, ωστόσο, ο πατέρας του το είχε πάρει προτού εξεταστεί. Τότε η κοινωνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών είχε συντάξει μία έκθεση, που για άγνωστο λόγο δεν έφτασε ποτέ στις αρμόδιες αρχές.

Ο 19χρονος πλέον βρίσκεται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στα Χανίων. 

 

Βιασμός 19χρονου στην Κρήτη: «Το παιδί έχει βιαστεί πολλές φορές»

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ένας συγχωριανός του 19χρονου, ο οποίος είναι εκείνος που έχει αναλάβει να προστατεύσει το παιδί σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του, προσφέροντας του τα βασικά, αλλά και ασφάλεια: «Το παιδί βρίσκεται στο χωριό. Εμείς το φροντίζουμε, αλλά η πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Το παιδί αισθάνεται ασφάλεια. Συνεχίζει ωστόσο να μας επιβεβαιώνει ότι έχει υποστεί βιασμούς», αναφέρει ο συγχωριανός.
«Όταν το παιδί πήγε σε κοινωνικούς λειτουργούς και εν συνεχεία εξετάστηκε από ιατροδικαστή απεδείχθη ότι έχει υποστεί βιασμούς. Το παιδί έχει βιαστεί πολλές φορές και από πολλούς. Το παιδί τους έχει αποκαλύψει όλους, όλα τα πρόσωπα», επισημαίνει ο άνθρωπος που τη δεδομένη στιγμή το φροντίζει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ