Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκε μαύρος σάκος με 15 κιλά χρυσαφικά

Εντοπίστηκαν βέρες, σταυροί, δαχτυλίδια και άλλα τιμαλφή - Ανοίγει και η θυρίδα στη Χίο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κιβωτός του Κόσμου: 15 κιλά χρυσαφικά βρέθηκαν μέσα σε μαύρο σάκο - Ανοίγει η θυρίδα στη Χίο που παρέμενε κλειστή από τον Αύγουστο.

Δεκαπέντε κιλά χρυσαφικά βρέθηκαν μέσα σε έναν μαύρο σάκο στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωινό», στον σάκο υπήρχαν βέρες, σταυροί, δαχτυλίδια, βραχιόλια, περιδέραια, με την αξία του χρυσού να ανέρχεται σε 500 ευρώ το κιλό και το σύνολο να ανέρχεται στις 7.500 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι στη δομή στον Κολωνό έχουν βρεθεί 350.000 ευρώ σε μετρητά, 279 βέρες αξίας 120.000 και 500.000 ευρώ σε μία θυρίδα. Σήμερα μάλιστα θα ανοίξει η θυρίδα που υπάρχει στη Χίο και παραμένει κλειστή από τον Αύγουστο.

Πριν λίγες ημέρες, η πρεσβυτέρα πήγε στη δομή για να πάρει τα πράγματά της. Η παρουσία της εκεί ήταν νόμιμη καθώς σε βάρος τους δεν υπάρχει κάποια εισαγγελική απαγόρευση.

Κιβωτός του Κόσμου: Τι λέει η μητέρα 15χρονου που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση

Παράλληλα σοκάρουν τα όσα καταγγέλλει στο MEGA η μητέρα του 15χρονου, του δεύτερου παιδιού που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην Κιβωτό.

Πρόκειται για μητέρα 6 παιδιών, από τα οποία μόνο ο 15χρονος απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον και μένει στην Οργάνωση.

 «Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, όταν θα βγει από την Κιβωτό θα μιλήσει. Είναι πολύ τρομαγμένο. Δεν μπορεί να μιλήσει εάν δεν βγει απ’ έξω, να νιώσει σιγουριά.

»Δεν μπορεί να το εκφράσει αυτό γιατί υπάρχει κάποιος μπροστά. Αλλά για λίγο που μίλησα με το παιδί είπε ότι δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί. Έχει δει πολλά πράγματα, έχει ακούσει πολλά πράγματα, γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλει να μιλήσει παραπάνω.

»Δεν μπορεί να μου πει εμένα πολλά πράγματα, ότι γίνονταν πράγματα πολλά, ‘δεν γνωρίζω, μαμά δεν μπορώ να σου πω τώρα αυτή την στιγμή, εγώ δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να σου πω μαμά ακόμα’. Δεν είναι το παιδί έτοιμο να μιλήσει, κρύβεται μέσα του. Τι θα τραβήξει αυτό το παιδί, πώς θα τα βγάλει από μέσα του.

»Φοβάται αν κάνουν κάτι σε εμένα, τόσο πολύ δηλαδή φοβάται. Λέω: ‘μην φοβάσαι για εμένα, δεν θα μου κάνουν τίποτα’. Λέω: ‘εσύ δεν φοβάσαι για τον εαυτό σου’, ‘γι’ αυτό δεν πρέπει να μιλάμε’. Δηλαδή να φοβάται να δει ποιον; Τη μητέρα του. Το βιολογικό του αίμα. Που θέλει να έρθει στο σπίτι, δεν είναι ότι δε θέλει».

«Έχω πάει στην ασφάλεια. Έχω κάνει και στο παρελθόν ενέργεια για να το πάρω με εισαγγελική απόφαση και με έβγαζαν ότι είμαι ακατάλληλη. Έχω 6 παιδιά μου πήρανε μόνο το πέμπτο. Δηλαδή τα άλλα μου τα παιδιά και το νεογέννητο που έχω τώρα και το έχω στο σπίτι είμαι ικανή και δεν είμαι ικανή να μεγαλώσω ένα παιδί που είναι στην ‘Κιβωτό’.

»Μετά στο παιδί λέγανε ότι: Η μητέρα σου δεν μπορεί να σε συντηρήσει. Δημόσιος υπάλληλος, ακατάλληλος για το παιδί. Έχω κάνει πολλές ενέργειες».