Ελλαδα

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο καταδικασμένος μεσίτης

Πότε ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζακ Κωστόπουλος
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος ο μεσίτης μέχρι το Εφετείο - Η αναβολή συζήτησης της αναίρεσης και η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο θα παραμείνει ο μεσίτης Α. Χ., καταδικασμένος πρωτόδικα για πρόκληση θανατηφόρα σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο.

Ο μεσίτης, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή 10 ετών, αποφυλακίστηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Η αποφυλάκισή του προκάλεσε την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευδοκίας Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής της ποινής, κρίνοντας ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα στο Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αλλά ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε κώλυμα των δικηγόρων του και ζήτησε αναβολή. Η αναβολή ορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου 2023, την ώρα που η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ξεκινά σε δεύτερο βαθμό στις 20 Ιανουαρίου 2023. 

Συνεπώς, ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο.

Ζακ Κωστόπουλος: «Αθώωση» των αστυνομικών αποφάσισε το Πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την «πλήρη αθώωση» των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για το δεύτερο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. Να σημειωθεί πως το πόρισμα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς έκανε λόγο για «άσκοπη βία» απέναντι σ' έναν άνθρωπο ακίνδυνο. Ωστόσο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ότι οι αστυνομικοί είναι αθώοι.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής κάνει λόγο για «δικαίωση των ιδίων των συναδέλφων και των οικογενειών τους που επί μακρό χρονικό διάστημα διαχειρίστηκαν υπομονετικά κάθε ταλαιπωρία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις βίωσαν ακόμη και τον δημόσιο διασυρμό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

« Ο επίλογος μιας τεράστιας υπόθεσης, σε σχέση με μεγάλο αριθμό εμπλεκομένων Συναδέλφων και του ΣΕΦΕΑΑ που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την Ηθική και οικονομική στήριξη τους πιστεύοντας στην αθωότητά τους, αναφορικά με το θάνατο του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, γράφτηκε σήμερα και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από μια αναλυτική πειθαρχική διαδικασία, που αποφάσισε την πλήρη Αθώωση τους (δεν επιβλήθηκε καμία ποινή).

» Το γεγονός αποτελεί δικαίωση των ιδίων των Συναδέλφων και των οικογενειών τους που επί μακρό χρονικό διάστημα διαχειρίστηκαν υπομονετικά κάθε ταλαιπωρία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις βίωσαν ακόμη και τον δημόσιο διασυρμό, αποτελεί δικαίωση για την κοινωνία που στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία αλλά και το Σωματείο μας , που διαχρονικά στέκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων που τιμούν την στολή τους και το Σώμα, αποτελεί όμως και δικαίωση μιας γυναίκας δικηγόρου, της κυρίας Βαρελά, που πίστεψε και πάλεψε πραγματικά για την αθωότητά τους !

» Διαβεβαιώνουμε, ότι το ΣΕΦΕΑΑ αψηφώντας κάθε κομματική ή συντεχνιακή "επιθετική” θα τηρήσει την παράδοση του να στηρίζει έντιμους υπερασπιστές της Τάξης και της κοινωνικής ειρήνης !

» Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις αστυνομικοί που κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου λίγο πριν εκπνεύσει, κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3)».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ