Ελλαδα

Ένταση στη δίκη Φιλιππίδη: «Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου», είπε ο ηθοποιός

Η πρώτη δήλωση κατά την κατάθεση της Λένας Δροσάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Φιλιππίδης
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Η δήλωση του ηθοποιού και η ένταση κατά την κατάθεση της Λένας Δροσάκη στο Δικαστήριο

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα (25/11) στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται με την κατάθεση της ηθοποιού Λένας Δροσάκη.

«Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά από ένταση που δημιουργήθηκε στη δικαστική αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την αντίδραση ήταν η ερώτηση προς τη Λένα Δροσάκη για το εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Φιλιππίδη, με τη μάρτυρα να περιγράφει μια περίπτωση, διευκρινίζοντας όμως στη συνέχεια ότι δε μιλά για βιασμό και δεν μπορεί να πει το όνομα.

Πρόεδρος: Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζεται κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε δεν γνωρίζω.
Δροσάκη: Συγγνώμη δεν ήξερα…

Σε αυτό το σημείο ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να σηκώθηκε όρθιος και να φώναξε: «Συγγνώμη; Συγγνώμη;;;» με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, να τον ηρεμεί και να κάθεται αμέσως μετά στην καρέκλα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να κάνει μια δήλωση, λέγοντας ότι τον προκαλούν.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση καταγράφηκε άγριος τσακωμός των δικηγόρων με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Κατά πληροφορίες, η χρήση της φράσης «ερωτόλογα» στα όσα φέρεται να έστελνε σε μηνύματα ο Πέτρος Φιλιππίδης δημιούργησε ένταση, μιας και όπως μετέφερε η πλευρά των καταγγελλουσών δεν ήταν ερωτόλογα, αλλά προστυχιές που έφερναν σε δύσκολη θέση και τη Λένα Δροσάκη.

Η ηθοποιός Λένα Δροσάκη φτάνει στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη
Η ηθοποιός Λένα Δροσάκη φτάνει στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Τι κατέθεσε η Λένα Δροσάκη την Πέμπτη (24/11)

Η κατάθεση της Λένας Δροσάκη ξεκίνησε την Πέμπτη (25/11). Η ηθοποιός μίλησε για σειρά κακοποιητικών συμπεριφορών που βίωσε κατά τη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο ήδη από το 2007, όταν τη γνώρισε ως φοιτήτρια θεατρικής σχολής και την παρενοχλούσε τηλεφωνικά, έως το 2018, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές», την οποία σκηνοθετούσε και όπως η ίδια κατέθεσε, της φερόταν με το χειρότερο τρόπο. «Αρχισε να φωνάζει “όταν μιλάω εγώ δεν μιλάει κανείς” και με ρωτούσε “τι έγινε μωράκι μου;” Μπροστά σε άλλους ηθοποιούς, έλεγε “μωρό μου άμα σε στείλω στην Καβάλα θα δεις τι έχεις να πάθεις”. Μια άλλη φορά γελάσαμε εγώ με ένα συνάδελφο και έγινε κι άλλη έκρηξη… ότι δεν τον σεβόμαστε, ότι τον προσβάλλουμε… Τότε μπόρεσα για πρώτη φορά να του πω ότι θέλω σεβασμό… έκρηξη χειρότερη τότε, με τις χειρότερες βρισιές… “Σήκω φύγε αν δε σ’ αρέσει… δεν θα βρεις δουλειά ξανά…”».

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Κάτια Δανδουλάκη, στο θέατρο της οποίας ανέβηκε η συγκεκριμένη παράσταση. Οπως ανέφερε, αποφάσισε να διώξει τον Π. Φιλιππίδη όταν διαπίστωσε πώς συμπεριφερόταν στη Λ. Δροσάκη. «Από την πρώτη στιγμή υπήρχε ένα έντονο κυνηγητό ψυχολογικό προς τη Λένα. Μετά τις 15 πρώτες παραστάσεις έγινε καταπιεστικός για όλους και ειδικά για τη Λένα, η οποία ένιωθε εγκλωβισμένη και ήταν έτοιμη να φύγει από την παράσταση. Δεν είχα ξαναζήσει τέτοια συμπεριφορά, έπρεπε να βάλω κάποια όρια. Βλέποντας ηθοποιούς να θέλουν να φύγουν, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να σταματήσει η συνεργασία», ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη. 

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη συμπεριφορά;

Μάρτυρας: Οχι, το έβλεπα τι έκανε. Υπερέβαλλε, και η Λένα αισθανόταν αμήχανα. Τι να ρωτήσω; Ηταν ξεκάθαρο. Ολος ο θίασος ήταν δυσαρεστημένος και αισθανόμουν ότι θα διαλυθεί. Η διαχείριση της εξουσίας είναι πολύ λεπτή υπόθεση, πρέπει να υπάρχει ισορροπία.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κ. Δροσάκη;
Μάρτυρας: Ναι, είναι πολύ ευγενικό παιδί. Δεν ήθελε να πει, έλεγε ότι όλα είναι καλά. Εγώ την έβλεπα κλαμένη πολλές φορές, της έλεγα ότι πρέπει να το λύσουμε.

Πρόεδρος: Τον κατηγορούμενο τον ξέρετε πολλά χρόνια;
Μάρτυρας: Βεβαίως. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός, χαριτωμένος, πληθωρικός. Μπορεί όμως πολύ απρόβλεπτα να ξεπεράσει τα όρια και να πάει στην απέναντι όχθη και να προκαλέσει κακό. Είναι πολύ εύκολη αυτή η μετάβαση για τον Πέτρο.

Μ. Δημητρακόπουλος (συνήγορος υπεράσπισης): Η συμπεριφορά του οφείλετο σε φλερτ;
Μάρτυρας: Σαφώς.
Συνήγορος: Εχετε κάποιο περιστατικό να αποδεικνύει ότι ήταν φλερτ;
Μάρτυρας: Ηταν σαφές. Υπήρχαν 15 μάρτυρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ