Ελλαδα

Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του ο διευθυντής της ΟΠΚΕ που πυροβολήθηκε με καραμπίνα στις Αχαρνές

«Δεν αποκλείεται» να υπάρξει σήμερα επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς στο Μενίδι: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο διοικητής της ΟΠΚΕ

Σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο διοικητής της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας που τραυματίστηκε αργά το βράδυ κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς στο Μενίδι από σκάγια κυνηγετικού όπλου.

Οι γιατροί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο δίνουν μάχη για να σώσουν το μάτι του αστυνόμου Α′ το οποίο έχει υποστεί βαρύτατο τραύμα από τα σκάγια της καραμπίνας που κρατούσε ένας Ρομά και πυροβολούσε εναντίον των αστυνομικών χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

Ένας ακόμη αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από τα σκάγια και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση πάντως στις τάξεις των αστυνομικών χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα έκρυθμη» καθώς απαγορεύτηκε με άνωθεν εντολή να γίνει επέμβαση ώστε να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης.

«Ναι μεν κυριάρχησε η λογική να μη συμβούν χειρότερες καταστάσεις, πλην όμως, η αμυντική στάση σε μια τέτοια ενέργεια αποθρασύνει τα παραβατικά άτομα», σχολίαζε στέλεχος της ΟΠΚΕ που ήταν παρών την ώρα του τραυματισμού.

Όπως έγραψε από χθες η Athens Voice, η κατάσταση στις Αχαρνές ήταν τεταμένη από νωρίς το βράδυ. Περισσότερα από 100 άτομα, είχαν συγκεντρωθεί στα στενά που οδηγούν στην οδό Λιοσίων και έστησαν πύρινα οδοφράγματα. Σποραδικά, ακούγονταν πυροβολισμοί όμως τα μεσάνυχτα η κατάσταση ξέφυγε. Ένας άνδρας ξαφνικά εμφανίστηκε σε μικρή απόσταση, περίπου 30 μέτρα, και με σκάγια διασποράς άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών.

Ο διοικητής της ΟΠΚΕ και ένας ακόμη συνάδελφος του δεν πρόλαβαν να κρυφτούν δέχθηκαν τα σκάγια.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή, ενώ σήμερα δεν αποκλείεται να υπάρξει επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες με την περιγραφή του που ωστόσο δεν φαίνεται να είναι αρκετές ώστε να αναγνωριστεί με βεβαιότητα.