Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια με Ρομά - Αναφορές για καραμπίνες και πυροβολισμούς (βίντεο)

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός μετά την απολογία του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με Ρομά - Σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Ομάδες Ρομά δεν σταματούν τις διαμαρτυρίες για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου, ο οποίος δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό.

Στον οικισμό Ρομά Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση την Παρασκευή (9/10) το απόγευμα. Ρομά έστησαν οδοφράγματα και άναξαν φωτιές. Σημειώθηκε πετροπόλεμος, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς με καραμπίνες.

Σημειώνεται ότι μετά την απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, παρέμεινε σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα. Την τελική απόφαση (αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος) θα λάβει το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ενταση με Ρομά στο Ζευγολατιό - Έκλεισε προσωρινά η Εθνική Οδός Καλαμάτας-Μεσσήνης

Ένταση επικράτησε και στο Ζευγολατιό, όπου νεαροί Ρομα έβαλαν φωτιές κοντά στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ η Εθνική Οδός Καλαμάτας - Μεσσήνης έκλεισε προσωρινά, στο ύψος του ποταμού Άρι στο Ασπρόχωμα, καθώς Ρομά άναψαν φωτιές στο οδόστρωμα.