Ελλαδα

Βίντεο από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Δακρυγόνα και μολότοφ

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για τον 16χρονο που τον πυροβόλησε ο αστυνομικός

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας (5/12) στην Καμάρα, όταν άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατία οδό για τον 16χρονο που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Είχε προηγηθεί κάλεσμα για συγκέντρωση στο χώρο λίγο πριν από τις 20:00, με περισσότερα από 1.500 άτομα να συμμετέχουν στην πορεία με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

Λίγα λεπτά με την έναρξη της πορείας, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, αναποδογύρισαν κάδους στο οδόστρωμα κι έβαλαν φωτιά.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης μέσω της οδού Αγίας Σοφίας,Τσιμισκή Αριστοτέλους και Μητροπόλεως και επέστρεψαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας όπου διαλύθηκαν

Στη διαδρομή κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Ακολουθούν βίντεο του thestival με τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Εν τω μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που συνελήφθη νωρίτερα, για τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, τα ξημερώματα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Σε συνέχεια της σύλληψης αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα».