Ελλαδα

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2022: Σήμερα η πληρωμή από τη ΔΥΠΑ - Ποιοι άνεργοι το παίρνουν

Αναλυτικά παραδείγματα με το πώς υπολογίζεται

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ μπαίνει σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 από τη ΔΥΠΑ
Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ μπαίνει σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 από τη ΔΥΠΑ © Pixabay

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2022 - Σήμερα Δευτέρα (5/12) η πληρωμή από τη ΔΥΠΑ στους δικαιούχους - Ποια επιδόματα καταβάλλονται επίσης - Υπολογισμός

Δώρο Χριστουγέννων λαμβάνουν σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 από τον ΟΑΕΔ οι επιδοτούμενοι άνεργοι. Τα χρήματα μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων και σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) το ποσό εμφανίζεται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την κατάθεση.

Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ αναμένεται να αποτελέσει οικονομική βοήθεια, επιτρέποντας στους ανέργους να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, μέρος από το δώρο Χριστουγέννων δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί για την αγορά δώρων. Η αγορά κινείται ήδη σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Τα μαγαζιά έχουν στολίσει τις βιτρίνες, την ώρα που απομένουν λίγες ημέρες μέχρι να ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο καταστημάτων 2022.

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2022

Δικαιούχοι είναι όσοι άνεργοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ και έχουν λάβει για έναν τουλάχιστον μήνα το επίδομα ανεργίας κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου 2022 και μετά.

Τα χρήματα πιστώνονται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Το ίδιο ισχύει και για τα επιδόματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που καταβάλλονται σήμερα Δευτέρα (5/12).

Όπως έχει ανακοινωθεί, δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2)Εξαιρούνται οι άνεργοι με υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 5 Δεκεμβρίου 2022 έως 6 Ιανουαρίου 2023. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία των δικαιούχων η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov (Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Μέχρι πότε καταβάλλεται το «δώρο» Χριστουγέννων; | 04/12/2022 | ΕΡΤ

Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα από τη ΔΥΠΑ μαζί με το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, μαζί με το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ σήμερα Δευτέρα (5/12) καταβάλλονται τα επιδόματα της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και της γονικής αδείας.

Επίσης, νωρίτερα από ποτέ, ξεκινά και η προπληρωμή:

  • της τακτικής επιδότησης ανεργίας,
  • της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και
  • του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ - Παραδείγματα

Ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων (438 ευρώ) δικαιούνται όσοι άνεργοι λάμβαναν το επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου έως και την 31η Δεκεμβρίου.

Σε αντίθετη περίπτωση δικαιούνται μόνο ένα μέρος του. Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική ενίσχυση στους επιδοτούμενους ανέργους είναι ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας (17,52 ευρώ) για κάθε μήνα επιδότησης. Ακολουθούν ενδεικτικά παραδείγματα με το πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ:

  • Επιδοτούμενος άνεργος του ΟΑΕΔ από τον Αύγουστο: 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (17,52 ευρώ) επί 5 μήνες, δηλαδή 262,8 ευρώ
  • Επιδοτούμενος άνεργος του ΟΑΕΔ από τον Σεπτέμβριο: Δικαιούται αναλογικό δώρο Χριστουγέννων ίσο με 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (17,52 ευρώ) επί 4 μήνες, δηλαδή 210,24 ευρώ.
  • Επιδοτούμενος άνεργος του ΟΑΕΔ από τον Νοέμβριο: Λαμβάνει αναλογικό δώρο Χριστουγέννων για δύο μήνες. Δηλαδή 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (17,52 ευρώ) επί δύο μήνες, σύνολο 105,12 ευρώ.
Μέχρι 21/12 πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων | Τώρα μαζί | 04/12/2022 | OPEN TV

Υπενθυμίζεται ότι για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα το δώρο Χριστουγέννων 2022 μπαίνει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου -το αργότερο- στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ