Ελλαδα

Η μητέρα της 21χρονης στη λήπτρια της καρδιάς: «Θα ήθελα να την αγκάλιαζα, όπως το παιδί μου»

Σήμερα η κηδεία της Έμμας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μήνυμα της μητέρας της 21χρονης στη λήπτρια της καρδιάς - Σήμερα η κηδεία της Έμμας - Μεταμοσχεύτηκα τα όργανά της

Στα Χανιά θα τελεστεί σήμερα (1/12) η κηδεία της 21χρονης Έμμας, της νεαρής φοιτήτριας Κτηνιατρικής που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος και άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο, μοιράζοντας «δώρα ζωής», αφού η οικογένειά της έδωσε την έγκριση να γίνει δωρεά των οργάνων της.

Η κηδεία της 21χρονης Έμμας θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στην περιοχή Νεροκούρου Χανιών. 

Το μήνυμα της μητέρας της 21χρονης Έμμας στη λήπτρια της καρδιάς της κόρης της

Μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η μητέρα της 21χρονης έστειλε μήνυμα στη 40χρονη που έλαβε την καρδιά της κόρης της και συγκινεί: «Για αυτή τη μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού μου θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή, όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδιά, αλλά γιατί πήρε μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό, μια καρδιά που ήξερε μόνο να αγαπά. Θα ήθελα να της πω ένα ευχαριστώ γιατί μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί και ότι κάποια στιγμή θα ήθελα, αν θα το επιθυμούσε και αυτή, να την αγκαλιάσω όπως αγκάλιαζα το παιδί μου».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής της προσθέτει: «Θέλω να την παρακαλέσω να την προσέχει σαν τα μάτια της ώστε να συνεχίσει να χτυπάει για πολλά χρόνια ακόμα. Να τη χρησιμοποιεί μόνο για να κάνει καλό και αν ποτέ για κάποιο λόγο λυγίζει να σκέφτεται ότι η καρδιά που χτυπάει μέσα της είναι μια καρδιά λιονταρίσια, άνηκε στο πιο δυνατό, χαμογελαστό και αισιόδοξο γεμάτο ενέργεια και πείσμα πλάσμα που κατάφερνε ότι έβαζε στόχο» συγκινεί η μητέρα της 21χρονης Έμμας και προσθέτει: «Να χαμογελάει πάντα και να χαίρεται κάθε δευτερόλεπτο με τους ανθρώπους που αγαπάει κυρίως με το παιδάκι της γιατί, όπως σίγουρα ξέρει, τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Η 40χρονη λήπτρια έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και τους τελευταίους τέσσερις μήνες βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη. Η επέμβαση έγινε στο Ωνάσειο και η ασθενής υποστηρίζεται ακόμα μηχανικά λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος που είχε. Από την πλευρά τους οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της ασθενούς. 

Την ίδια ώρα, το ήπαρ θα δοθεί σε έναν 62χρονο καρκινοπαθή, ενώ ο ένας νεφρός της σε 55χρονη γυναίκα.

Δώρα ζωής σε ανθρώπους που περίμεναν ένα θαύμα χάρισε η Έμμα | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 30/11/2022