Ελλαδα

Ιερά Σύνοδος: Απομακρύνεται από τους Αγ. Ισιδώρους Λυκαβηττού ο «θαυματοποιός» ιερέας

Επιστρέφει στην ενορία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού
Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Η Ιερά Σύνοδος έδωσε διορία στον π. Δημήτρη Λουπασάκη να εγκαταλείψει τον ναό

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου απομακρύνεται ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος του έδωσε προθεσμία προκειμένου να επιστρέψει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου, όπου είναι η ενορία του.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline, ο ιερέας έχει ήδη στα χέρια του το σχετικό έγγραφο και πηγές από το περιβάλλον του λένε ότι προτίθεται να σεβαστεί την απόφαση.

Προβληματισμός, ωστόσο, επικρατεί στην Αρχιεπισκοπή για το πώς θα αντιδράσουν οι πιστοί στην απομάκρυνσή του από τον Λυκαβηττό, όπου σχημάτιζαν ουρές για τα κηρύγματά του.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις άλλων ιεραρχών και «ιερό πόλεμο» στις τάξεις της Εκκλησίας. Μάλιστα, ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος είχε χαρακτηρίσει «απάτη» τα δήθεν θαύματα του ιερέα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε τοποθετηθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι επέλεξε να λειτουργήσει ως «πατέρας» και ότι έχει δώσει προθεσμία να φύγουν από εκεί οι μοναχοί.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι έδωσε προθεσμία να φύγουν από τους Αγίους Ισιδώρους οι μοναχοί και ότι περιμένει απάντηση σε πέντε ημέρες.

«Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε 5 μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους», είχε δηλώσει ο αρχιεπίσκοπος.

Το πόρισμα της Αρχιεπισκοπής για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού

Πόρισμα του 2017 που βρήκε το φως της δημοσιότητας καταγγέλλει τον π. Δημήτριο Λουπασάκη για αγυρτεία, απιστία και απάτες.

Στο πόρισμα, τα συμπεράσματα του οποίου έδωσαν στη δημοσιότητα τα ellinikahoaxes, αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων, ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης, προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων» (αγυρτεία), καθώς και άλλων που παραπέμπουν σε οικονομικό σκάνδαλο (απιστία). Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, τον Μάρτιο του 2014 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άσκησε κανονική δίωξη κατά του εν λόγω ιερέα κατηγορώντας τον για μια σειρά από βαρύτατα παραπτώματα όπως αγυρτεία αλλά και αλλοίωση των Ιερών Κανόνων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ