Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: Πληροφορίες ότι βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στη δομή του Κολωνού

Συνεχίζονται οι έρευνες στους λογαριασμούς π. Αντωνίου και πρεσβυτέρας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κιβωτός του Κόσμου: Ο εντοπισμός χρηματικού ποσού σε χρηματοκιβώτιο και οι έρευνες στους τραπεζικούς λογαριασμούς π. Αντωνίου και πρεσβυτέρας

Μεγάλο χρηματικό ποσό εντοπίστηκε από την οικονομική αστυνομία στη δομή του «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό και συγκεκριμένα μέσα σε χρηματοκιβώτιο. 

Το χρηματικό ποσό βρέθηκε σε χώρο που χρησιμοποιείται από τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα ως οικία τους

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, σε μόνο δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του Πατέρα Αντώνιου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχουν βρεθεί 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευση τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Όπως είναι γνωστό, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του π. Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι σε λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου» υπήρχαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι νέες καταγγελίες στο φως της δημοσιότητας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 8 Απριλίου 2016, μία μητέρα από τη Λάρισα είχε προχωρήσει σε καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών της, ηλικίας 7,9,12 ετών, στη δομή της Πωγωνιανής. «Η μητέρα ανέφερε πως της είπε ένα από τα παιδιά της ότι δεν τα φρόντιζαν, δεν τους έδιναν καλό φαγητό. Ότι κακοποιούνται από άλλα παιδιά και δεν ενδιαφερόταν το προσωπικό».

Κατά την ίδια πηγή κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τα παιδιά ήταν φοβισμένα, ενώ επιβεβαίωσαν την υποχρεωτική καθημερινή συμμετοχή σε εργασίες. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκαταρκτική έρευνα έπειτα από εντολή που δόθηκε στις 25 Νοεμβρίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, για τη δομή στο Διμήνι, έπειτα από καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών. Οι αστυνομικοί προχωρούν στην αυτοψία της δομής, τη λήψη φωτογραφιών χώρων αλλά και του πράσινου κλουβιού στο οποίο φέρεται να έβαζαν παιδιά για τιμωρία.