Ελλαδα

Θεσσαλονίκη 21χρονη: Έκλεψαν το πορτοφόλι της φοιτήτριας, ενώ ήταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα (βίντεο)

Η καταγγελία της οικογένειας

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Θεσσαλονίκη 21χρονη - Η παράσυρση από τον 26χρονο στην Εγνατία - Το πορτοφόλι που έκανε «φτερά» - Η καταγγελία για την κλοπή

Στη Θεσσαλονίκη νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγική ιστορία με την 21χρονη φοιτήτρια την οποία παρέσυρε και σκότωσε ο 26χρονος οδηγός με το αυτοκίνητό του.

Την ώρα που έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη δωρεά οργάνων της 21χρονης σε συμβατούς λήπτες, ο δικηγόρος της οικογένειας κατήγγειλε ότι το πορτοφόλι της φοιτήτριας δεν βρέθηκε ποτέ.

Η οικογένεια το έχει καταγγείλει στην αστυνομία, με τη σχετική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πορτοφόλι περιείχε 1.500 ευρώ, τα οποία έκαναν «φτερά», ενώ η 21χρονη στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα μετά την παράσυρσή της από τον 26χρονο Αλβανό οδηγό.

«Έχει καταγράφει το συγκεκριμένο περιστατικό στη δικογραφία και έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια. Η υπόθεση αυτή θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις και να αρχίσει προκαταρκτική έρευνα» ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Στο δικαστήριο η οικογένεια της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, το κατώφλι της Ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής παράσυρσης της 21χρονης Εμανουέλας, στην Καμάρα, πέρασε το πρωί της Τρίτης (29/11) η οικογένειά της, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής.

Συνοδεία δικηγόρου, η οικογένεια προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στον 26χρονο οδηγό και τη 19χρονη συνοδηγό του.

Οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ο πρώτος ως φυσικός αυτουργός και η δεύτερη ως απλή συνεργός στην πράξη αυτή.

Σημειώνεται ότι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος ο 26χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη. Η 19χρονη συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. 

Μητέρα 21χρονης στη Θεσσαλονίκη για τη δωρεά οργάνων: «Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της»

Σε μία λακωνική δήλωση, η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας ανέφερε: «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της».

Νωρίτερα, τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει το σπαρακτικό αντίο στην κόρη της που έχασε τη ζωή της, όταν χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του 26χρονου στη Θεσσαλονίκη.

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν» είχε δηλώσει η μητέρα της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας: «Θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω».

Από τη μεριά του ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας για τη δωρεά οργάνων και την προσφορά ζωής από την άτυχη Έμμα, είπε: «Η οικογένεια θέλησε, όπως και η εκλιπούσα, να δώσει ζωή μέσα από τον θάνατό της».

Παράλληλα, ευχαρίστησε, εκ μέρους της οικογένειας, όλους όσους μέσα από χιλιάδες μηνύματα τούς συμπαρίστανται, επιδεικνύοντας την αγάπη τους προς την άτυχη φοιτήτρια. «Η ελληνική κοινωνία αγκάλιασε την Έμμα σαν να είναι δικό της παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δικηγόρος οικογένειας 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Εν ψυχρώ παράσυρση»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης αδικοχαμένης Εμανουέλας στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο για «εν ψυχρώ παράσυρση», ξεκαθαρίζοντας ότι ο 26χρονος οδηγός «δεν βγήκε να οδηγήσει, αλλά να θερίσει».

«Δεν τον ενδιέφερε αν θα σκότωνε ή όχι […] Κάποιοι έδωσαν ζωή, αυτός προτίμησε να δώσει θάνατο» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του 26χρονου οδηγού στην απολογία του (σ.σ. αν η φοιτήτρια περνούσε από διάβαση δεν θα συνέβαινε τίποτα), ο δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε πως αυτά είναι «προκλητικά και αντιβαίνουν στην κοινή λογική». Όπως είπε, ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε «αντιφάσεις», υπογραμμίζοντας ότι «η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη συγκίνησε στο νέο του μήνυμα μετά τον θάνατο της κόρης του.