Ελλαδα

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα οικονομικά πεπραγμένα της «Κιβωτού του Κόσμου»

Στο «μικροσκόπιο» χορηγίες και παραχωρήσεις ακινήτων

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έλεγχοι σε δομές ανά την Ελλάδα - Τι έχουν εντοπίσει οι Αρχές – Νέες καταγγελίες για κακοποίηση

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» όχι μόνον στην Αθήνα αλλά και σε Κόνιτσα, Πωγωνιανή και Χίο. Στη δομή της Καλαμάτας συνελήφθη η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δομής μετά τον εντοπισμό περιστρόφου σε κλειδωμένο συρτάρι. Λίγο αργότερα η υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα Καλαμάτας.

Με εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε έφοδος στη δομή της ΜΚΟ στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στελέχη της Ασφάλειας ήλεγξαν και το παράρτημα στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, όπου συγκέντρωσαν ολόκληρους σάκους με έγγραφα.

Η έρευνα εστιάζεται σε 15 πρόσωπα που θα ελεγχθούν εξονυχιστικά για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε προς αυτά ροή χρήματος από τα ταμεία του ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι κάποια από τα πρόσωπα που ελέγχονται από την Οικονομική Αστυνομία ελέγχονται και από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων για ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με κακοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τα πρόσωπα που έχει σε βάρος του καταγγελίες για ξυλοδαρμούς ανήκε σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε λογαριασμούς της «Κιβωτού» φέρεται να εντοπίστηκαν 130.000 σε προσωπικό λογαριασμό που μπορεί να είχαν από κοινού ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Μάλιστα, το MEGA παρουσίασε τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία είχαν δωριστεί στην οργάνωση και βρίσκονται σε:

  • Άνοιξη Διονύσου
  • Αγία Παρασκευή
  • Παγκράτι
  • Γλυφάδα
  • Πετρούπολη
  • Ζεφύρι
  • Ηλιούπολη
  • Νίκαια
  • Πεύκη
  • Νέα Ιωνία

«Κιβωτός του Κόσμου»: Πατέρας καταγγέλλει κακοποίηση του παιδιού του

Γονείς παιδιών που ζουν στη δομή της Καλαμάτας, μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε όπλο στο γραφείο της υπεύθυνης, ζητούν να πάρουν τα παιδιά τους.

Πατέρας παιδιού που ζει εκεί καταγγέλλει την κακοποίηση του παιδιού του όταν αυτό ζούσε σε παράρτημα της Αθήνας, σημειώνοντας: «Μου λέει μπαμπά πάρε με από εδώ, με βάζουν τιμωρίες, με βάζουν να καθαρίζουμε, τον έσπρωξε παιδαγωγός και έπεσα από τη σκάλα. Μου ζήτησαν πολλές φορές από την Κιβωτό να πάρω πίσω την καταγγελία».

Την ίδια ώρα ένα ακόμη παιδί 8 ετών καταγγέλλει μαζί με την μητέρα του ότι κακοποιήθηκε στη δομή του Βόλου. «Μια φορά με είχανε βάλει, ήτανε βράδυ. Έκανα χαζομάρες και μου είπε μια κυρία ότι η συμπεριφορά σου… Με έβαλε μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι “η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί”», είπε στη μαρτυρία του στον ΑΝΤ1.

Πατέρας Αντώνιος: Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει

Ο π. Αντώνιος με νέα του δήλωση ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπάρξει καμία ασέλγεια σε κανένα παιδί, ενώ τις επαφές με τους τρεις δικηγόρους για την υπόθεση έχει αναλάβει η πρεσβυτέρα και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής.
«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», λέει στο STAR.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού η πρεσβυτέρα υποστηρίζει ότι: «Δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».

Όσο για τους συνεργάτες του πάτερ Αντώνιου, εκείνοι αναφέρουν: «Ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».