Ελλαδα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Συνελήφθη υπεύθυνη δομής στην Καλαμάτα με όπλο στο συρτάρι

«φύλλο και φτερό» τα αρχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εφόδους στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σε Πωγωνιανή και Καλαμάτα διενεργεί η οικονομική αστυνομία με ελέγχους σε λογαριασμούς και θυρίδες.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΣ/EUROKINISSI)

Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα

Συνελήφθη η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα κατά τον έλεγχο των ανδρών της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε ένα όπλο σε συρτάρι. Από τη μεριά της η κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως το όπλο δεν είναι δικό της και πως βρισκόταν εκεί από την περίοδο της προηγούμενης διοίκησης. Τελικά, η γυναίκα συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον τελικά ανήκει το όπλο που εντοπίστηκε.

Έφοδοι στην «Κιβωτό του Κόσμου»: Εξετάζουν λογαριασμούς, θυρίδες, δωρεές

Την ίδια ώρα, σε Παγώνιανη και Κόνιτσα επίσης πραγματοποιούνται έλεγχοι των Αρχών. Έμφαση δίνεται στους ελέγχους σε λογαριασμούς και θυρίδες. Αντίστοιχη έρευνα έγινε την Πέμπτη και στη δομή της Χίου, κατόπιν εντολής της Αρχής, στο μικροσκόπιο της οποίας μπαίνουν τα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, των τελευταίων πέντε ετών.

Ο έλεγχος επικεντρώνεται στις δαπάνες, εάν τηρήθηκε η διαδικασία, ή εάν μπήκαν και χρήματα απευθείας σε λογαριασμούς συγκεκριμένων προσώπων. Ερευνάται  για παράδειγμα εάν δημιουργούνταν εικονικές δαπάνες, μέσω εκδηλώσεων παραδείγματος χάριν που υπερκοστολογούνταν. Η έρευνα αφορά και την μισθοδοσία των 150 περίπου εργαζομένων.

Κιβωτός του Κόσμου: Στα ταμεία της οργάνωσης έμπαιναν 5-6 εκατ. ευρώ τον χρόνο από δωρεές

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών. Τα πρόσωπα αυτά είναι ο π. Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ