Ελλαδα

Νέα προθεσμία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Κλήση νέων μαρτύρων ζητά ο Αλέξης Κούγιας

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο ποινικολόγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στο ανακριτικό γραφείο
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στο ανακριτικό γραφείο © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το αίτημα για νέα προθεσμία και η κλήση νέων μαρτύρων - Η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ζήτησε και έλαβε μέσω του δικηγόρου της η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η προφυλακισμένη 34χρονη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, αναμένεται να βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο στις 21 Δεκεμβρίου. 

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα ακυρότητας της προδικασίας και ζητά την κλήση νέων μαρτύρων ιατροδικαστών. Συγκεκριμένα, ο ποινικολόγος κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης ο οποίος και έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή κατ' εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Μαλένας, ενώ ζήτησε να κληθεί και η παθολογοανατόμος, Αντιγόνη Μητσέλου. Επιπλέον, ζήτησε να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής. Επίσης, ζητά να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνοδεία αστυνομικών στο ανακριτικό γραφείο
Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνοδεία αστυνομικών στο ανακριτικό γραφείο © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: «Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για τη Δικαιοσύνη»

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για τη δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται» τόνισε σε δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας. Την ίδια ώρα, συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης αμφισβήτησε την ανακρίτρια, κάνοντας λόγο για διαρροή πληροφοριών «από το ανακριτικό γραφείο γεγονός που κλονίζει σε άμεσο βαθμό την εμπιστοσύνη» του στο πρόσωπο της δικαστικής λειτουργού.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας
Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ