Ελλαδα

Εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή που έκανε έξωση στην Ιωάννα Κολοβού (βίντεο)

Τον χαρακτηρίζει «εκτελεστικό όργανο της έξωσης της δημοσιογράφου από το σπίτι της»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον χαρακτηρίζει «εκτελεστικό όργανο της έξωσης της δημοσιογράφου από το σπίτι της»
Πλάνο από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μετά την έξωση της Ιωάννας Κολοβού – Επίθεση στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή έκανε σήμερα ο Ρουβίκωνας © Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

Επίθεση στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή που ζήτησε την έξωση της Ιωάννας Κολοβού πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας - Η οργάνωσε βιντεοσκόπησε την εισβολή.

Επίθεση στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή που ήταν υπεύθυνος για την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού έκανε ο Ρουβίκωνας.

«Η τραπεζική μαφία δίνει την εντολή, και η κρατική μαφία εκτελεί. Στο σαθρό επιχείρημα ότι κάποιος κάνει απλά τη δουλειά για την οποία πληρώνεται, εμείς απαντάμε ότι η ντροπή δεν είναι δουλειά. Δεν είναι δουλειά να συμμετέχεις σε εξώσεις.

»Στο επιχείρημα ότι εκτελούσε τα καθήκοντά του, εμείς απαντάμε ότι μέσα στα «καθήκοντά» του δεν είναι το σπάσιμο της πόρτας του σπιτιού και ο εξευτελισμός της Ι. Κολοβού, μην αφήνοντάς την να πάρει ούτε τα πράγματά της, ούτε καν να πάει μέχρι την τουαλέτα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της οργάνωσης. 

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Δευτέρας, δικαστικός επιμελητής και κλητήρας μαζί με αστυνομικούς μετέβησαν στο σπίτι της κυρίας Κολοβού. Όπως κατήγγειλε η ίδια, οι αρχές έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της με ηλεκτρικό πριόνι και κλειδαρά ενώ ο κλητήρας τη χτύπησε.

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή Παύλου Καλκιτανίδη #shorts

«Ήρθαν με ηλεκτρικό πριόνι και έσπασαν την πόρτα, ο κλητήρας με τράβηξε βιαίως, με έχει τραυματίσει, το χέρι μου έχει πρηστεί. Με έβγαλαν για ένα χρέος 10.000€ από μία κάρτα, δάνειο δεν έχω πάρει ποτέ μου. Το σπίτι δεν το πήρε fund, το πήρε η ιδιώτης», είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Ιωάννα Κολοβού.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε με ανακοίνωσή τις αναφορές περί άσκησης σωματικής βίας σε βάρος της κυρίας Κολοβού, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Μερικές ώρες μετά, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι της, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο που έχασε την κατοικία της σε πλειστηριασμό.

Η απόφαση για έξωση είχε εκδοθεί για χρέος 15.000 ευρώ σε πιστωτική κάρτα, το οποίο αυξήθηκε με τους τόκους. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ