Ελλαδα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έρευνα και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Ελέγχεται για υπεξαίρεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου»:
© Eurokinissi

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ε.τ. Αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης βάζει στο «μικροσκόπιο» τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην επικεφαλής Κιβωτού, στενών συγγενών του και τρίτων προσωπων. Αναζητείται εάν αυτά τα πρόσωπα έβαλαν το χέρι στα ταμεία της δομής, παίρνοντας χρήματα που κατέληξαν στη δική τους τσέπη. Χρήματα της δομής που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχθούν τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διιαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Κανείς, πέρα από τη διοίκηση της ΜΚΟ, δεν γνωρίζει ακριβώς το ύψος και τα ποσά των χορηγήσεων και των δωρεών που έπαιρνε η «Κιβωτός του Κόσμου», με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πατέρας Αντώνιος είχε κάθε χρόνο προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, με το 80 – 90% να προέρχεται από δωρεές.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου»

Τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Η σύζυγος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου έχει αυξημένη την αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε το 1996 ως ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, προσφέροντας υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά στην Ελλάδα ετησίως.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY