Ελλαδα

Ένταση στην «Κιβωτό του Κόσμου» - Γονείς έσπασαν την πόρτα

Επεισόδιο στη δομή στον Κολωνό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ένταση στην «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό - Γονείς ζητούν πίσω τα παιδιά τους

Ένταση επικρατεί έξω από την «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό με ζευγάρι Σύρων να ζητά πίσω τα παιδιά του. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το ζευγάρι, που συνοδεύεται από έναν ακόμη άνδρα, έσπασε την πόρτα της δομής.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων από τη Συρία, μαζί με τους οποίους ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Σύρων Ελλάδας, κοινωνική λειτουργός πήρε τα παιδιά της οικογένειας τα οποία έχουν χωριστεί.

Όπως κατάγγέλλουν, ζητούσαν εδώ και ημέρες ραντεβού, αλλά αυτό δεν κανονιζόταν.

«Μας είπαν μην κάνετε τέτοια πράγματα, θα βρείτε το μπελά σας. Τα παιδιά μας θέλουμε να δούμε, τα παιδιά μας» είπε ο πρόεδρος των Σύρων μεταφέροντας όσα έλεγαν οι γονείς.

Στην ερώτηση, δε, γιατί πήραν τα παιδιά, ο ίδιος είπε «για να τα πουλήσουν, υιοθετήσεις εκεί είναι όλη η ιστορία».

Κιβωτός του Κόσμου - Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις καταγγελίες που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία της δομής και τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη και τις Αρχές. Κατά τις έως τώρα πληροφορίες, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλοι παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σημειώνεται ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες ανέστειλαν την οικονομική ενίσχυση και την μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, αντίστοιχα, χωρίς όπως διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη να τίθεται κίνδυνος για την λειτουργία της δομής και κατ’ επέκταση της ομαλής διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενεί.

Όπως σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης δεν πρόκειται να κλείσει η «Κιβωτός», διότι θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να βρεθούν στο δρόμο.