Ελλαδα

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Στους 8 μεγαλύτερους παραβάτες για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα

Πότε ξεκίνησε να «κατεβάζει» πορνό με ανηλίκους - Οι 284 διαφορετικές διαδικτυακές διευθύνσεις πρωτοκόλλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι ο συγγραφέας που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι ο συγγραφέας που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Βασίλης Παπαθεοδώρου και παιδική πορνογραφία - Ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας στους 8 μεγαλύτερους παραβάτες στην Ελλάδα για διακίνηση πορνό με ανηλίκους

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου τοποθετείται από την ΕΛΑΣ στους 8 μεγαλύτερους παραβάτες διακίνησης αρχείων με παιδική πορνογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων συνελήφθη για παιδική πορνογραφία και βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης, καθώς οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή.

«Δεν είμαι παιδόφιλος - Αισθανόμουν αηδία που κατέβαζα το υλικό» ισχυρίζεται ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στο απολογητικό του υπόμνημα.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του Βασίλη Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι ο συγγραφέας κατέβαζε παιδική πορνογραφία, καθώς σχεδίαζε να γράψει ένα βιβλίο.

Επιδίωξή του, όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, ήταν να έχει πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό.

Δικηγόρος συγγραφέα: "Ήθελε να αποκτήσει πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό για συγγραφή βιβλίου"| 3/11/22

Πώς ο Βασίλης Παπαθεοδώρου προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του όταν κατέβαζε παιδική πορνογραφία

Στη σχετική λίστα της ΕΛΑΣ με τα άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας βρισκόταν ψηλά και η αστυνομία παρακολουθούσε εδώ και μήνες τη δραστηριότητά του 55χρονου.

Οι αστυνομικοί «έδεσαν» την υπόθεση με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου και την παιδική πορνογραφία μετά τον τεράστιο όγκο αρχείων που βρέθηκαν στην κατοχή του, αλλά και από τα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδικτυακής του δραστηριότητας, τα οποία έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού (software) εντοπισμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας CPS (CHILD PROTECTION SYSTEM).

Το δημοσίευμα στον «Ελεύθερο Τύπο» αναφέρει ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αναζητούσε και «κατέβαζε» παιδική πορνογραφία από το 2016, επιχειρώντας μάλιστα να κρύψει τα ίχνη του. Ειδικότερα, χρησιμοποιούσε έως και 284 διαφορετικές διαδικτυακές διευθύνσεις πρωτοκόλλου, ώστε να «θολώσει» τα νερά και να να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί η γεωγραφική του τοποθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου και τη σύλληψή του εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛΑΣ, παρουσιάζοντας στοιχεία μεταξύ άλλων για το πώς έφθασε στα ίχνη του συγγραφέα, ο οποίος αναζητούσε και κατέβαζε αρχεία με παιδική πορνογραφία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ