Ελλαδα

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Δεν είμαι παιδόφιλος - Αισθανόμουν αηδία που κατέβαζα το υλικό»

Τι αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου
Ο προφυλακισμένος συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων και η θέση του κατά την απολογία του - Οι δηλώσεις του δικηγόρου του

Την αθωότητά του διατρανώνει μέσα από τις φυλακές Τρίπολης ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, που συνελήφθη για κατοχή σκληρού πορνογραφικού υλικού. Από την πρώτη στιγμή, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι «κατέβασε» το υλικό από το διαδίκτυο για τις «ανάγκες» του νέου του βιβλίου. Πρόκειται για μία θέση που δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές, οι οποίες και αποφάσισαν την προφυλάκισή του. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι «δεν είμαι παιδόφιλος» και ότι «αισθανόμουν απέχθεια, αηδία, αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη» για το κατασχεθέν υλικό. 

«Εκ προοιμίου θέλω να δηλώσω με κάθε ειλικρίνεια και ευπρέπεια ότι δεν είμαι και δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου παιδόφιλος. Δεν αισθανόμουν καμία ικανοποίηση ή ευχαρίστηση από το κατασχεθέν υλικό. Απεναντίας, αισθανόμουν απέχθεια αηδία αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη. Το υλικό που βρέθηκε αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων. Στο βιβλίο που θα έγραφα θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου», υποστήριξε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου. 

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Οι αρχές παρακολουθούσαν τον συγγραφέα πέντε χρόνια

Για πέντε χρόνια οι αρχές παρακολουθούσαν τις κινήσεις του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, ωστόσο, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σήμανε συναγερμός τον τελευταίο χρόνο, όταν ο κατηγορούμενος άρχισε να κατεβάζει και να αποθηκεύει συνεχώς σκληρά αρχεία παιδική πορνογραφίας, τόσο από το ανοικτό όσο και το «σκοτεινό» διαδίκτυο. 

Ο 55χρονος συγγραφέας κατέβαζε συνεχώς και αποθήκευε πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών. Κατά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του βρέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι με πάνω από 100 βίντεο με ιδιαίτερα σκληρό υλικό.

Οι εξελίξεις από την υπόθεση προφυλάκισης του συγγραφέα παιδικών βιβλίων  για παιδική πορνογραφία

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Χρειαζόταν πρωτογενές υλικό για το νέο του βιβλίο», λέει ο δικηγόρος του

«Χρειαζόταν πρωτογενές υλικό για νέο βιβλίο», υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του  συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετων.

«Η θέση του είναι ότι οι εικόνες και τα βίντεο από το υλικό που κατασχέθηκε προκαλούν και στον ίδιο αποστροφή και απέχθεια. Ο λόγος που βρέθηκαν στην κατοχή του, ήταν ότι ήθελε να αναζητήσει πρωτογενές υλικό το οποίο θα επεξεργαζόταν, θα το διύλιζε στο δικό του μυαλό ως συγγραφέας, για να μπορέσει να συγγράψει ένα βιβλίο που θα καταγγέλλει, θα στηλιτεύει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων» ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος.

Σχολιάζοντας τις αναφορές της ΕΛΑΣ για 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών στον υπολογιστή του, ο συνήγορος του συγγραφέα δήλωσε ότι ο τρόπος που κατεβάζει κανείς αυτά τα βίντεο είναι μαζικός, έτσι λειτουργεί η εφαρμογή δεν υπάρχει προεπισκόπηση ούτε καν τα έχει δει όλα, κι αυτά που έχει δει τα έχει δει αποσπασματικά. Είχε κάνει έρευνα, είχε αποκαλύψει ότι είχε σκοπό να γράψει τέτοιο βιβλίο». 

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ