Ελλαδα

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Έρευνα μηνών οδήγησε στη σύλληψή του

Συνολικά 100 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας είχε στην κατοχή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία
Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Βασίλης Παπαθεοδώρου - Παιδική πορνογραφία: 100 βίντεο είχε στον υπολογιστή του ο συγγραφέας - Πώς τον εντόπισαν

Αντιμέτωπος με βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας βρίσκεται ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega για την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποιήθηκε το σύστημα Child Protection System, που εντοπίζει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.

«Έγινε μία έρευνα δύο - τριών μηνών από την Ελληνική Αστυνομία. Τα 100 βίντεο που έχουν βρεθεί είναι κυρίως με ανήλικα αγόρια και κορίτσια», αναφέρει το ίδιο Μέσο.

Την πλευρά του πελάτη του ανέπτυξε νωρίτερα, σε δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο δικηγόρος του. «Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία», ανέφερε, ισχυριζόμενος ότι ο συγγραφέας ήθελε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση του Βασίλη Παπαθεοδώρου

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας – κακουργηματικού χαρακτήρα – σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ