Ελλαδα

Βασίλης Παπαθεοδώρου: H Εταιρεία Συγγραφέων αναστέλλει την υποψηφιότητά του για το βραβείο Astrid Lindgren

Καταδικάζει τις πράξεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιβλίο
© Unsplash/ Tom Hermans

Βασίλης Παπαθεοδώρου - Παιδική πορνογραφία: Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει τις πράξεις του συγγραφέα - Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την υποψηφιότητά του για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren.

«Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Βασίλη Παπαθεοδώρου εντοπίστηκε σκληρός δίσκος με δεκάδες βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Σε ορισμένα από αυτά υπάρχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ