Ελλαδα

«Χαμόγελο του Παιδιού» για δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: «Είχαμε αναφορές για κακοποίηση των παιδιών»

«Αν είχαν κινηθεί σωστά οι διαδικασίες, ο 17χρονος πιθανόν θα είχε σωθεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xamogelo_paidiou

Δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: Το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τις αναφορές περί κακοποίησης και την τραγική κατάληξη

Ανακοίνωση σχετικά με τη δολοφονία του 17χρονου στη Μάνδρα, από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη ή δράστες, εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», υποστηρίζοντας ότι στον οργανισμό είχε κατατεθεί αναφορά τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με την οποία, τα οκτώ παιδιά της οικογένειας κακοποιούνταν σωματικά από τον πατέρα τους

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκεκριμένα, η οργάνωση αναφέρει ότι είχε δεχθεί στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 ανώνυμη αναφορά ότι 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από Το Χαμόγελο του Παιδιού στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση. 19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο. 20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος».

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» επιβεβαιώνει την είδηση που δημοσίευσε νωρίτερα η ATHENS VOICE περί ενημέρωσης του οργανισμού για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της οικογένειας και της κακοποίησής τους.

Δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: Από το οικογενειακό περιβάλλον ξεκινούν οι έρευνες

Όπως είχε γράψει νωρίτερα η ATHENS VOICE, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα περίεργη, που σε συνδυασμό με το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση. Για τον εντοπισμό του θύματος, εάν και ενημερώθηκε άμεσα το τοπικό τμήμα και η Άμεση Δράση, τελικά την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

17χρονος: Βρέθηκε νεκρός, πισώπλατα πυροβολημένος

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αστυνομικών, ο 17χρονος Φ.Β., νωρίς το απόγευμα είχε πάει με τον 14χρονο αδελφό του να ποτίσουν και να μαζέψουν τα πρόβατα της οικογένειας - μια οικογένεια που έχει συνολικά εννέα παιδιά και όλοι τους, ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, ένας περιπατητής, ενώ βρισκόταν στην περιοχή Λούτσα της Μάνδρας Αττικής, εντόπισε πεσμένο στο έδαφος και νεκρό τον 17χρονο. Αμέσως, κάλεσε το «100».

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, με αρκετή δυσκολία ομολογουμένως αφού πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή, απέκλεισαν τον χώρο. Το νεαρό αγόρι, φαίνεται ότι έχει πυροβοληθεί πισώπλατα στο κεφάλι. Κρίνοντας από τα ρούχα, υπέθεσαν ότι πρόκειται για βοσκό ενώ στη συνέχεια άρχισαν να αναζητούν τα συγγενικά του πρόσωπα. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε η οικογένεια του ενώ ο 14χρονος αδελφός του μαζί με τον πατέρα του, μετέβησαν στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν κατάθεση.

Οικογένεια 17χρονου: Προβληματική η κατάσταση - Διαμάχες ανάμεσα στα παιδιά

Αυτό που προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι πως η οικογένεια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Εκτός από θέματα βιοπορισμού, υπήρχαν αρκετές διαμάχες ανάμεσα στα παιδιά της οικογένειας. Μάλιστα, οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως είχε ενημερωθεί -για την προβληματική κατάσταση- και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Πλην όμως, φαίνεται πως δεν είχε επιτευχθεί μια συμβιβαστική λύση που θα βελτίωνε την κατάσταση στην οικογένεια, η οποία φαίνεται ότι ζούσε μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, με διαπληκτισμούς και εντάσεις.

Ο 17χρονος θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να εξεταστεί και να διαπιστωθούν ακριβώς τα αίτια θανάτου αλλά και να εξαχθούν περισσότερα συμπεράσματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ