Ελλαδα

Δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: Από το οικογενειακό περιβάλλον ξεκινούν οι έρευνες

Τα ερωτηματικά των αρχών και το «Χαμόγελο του Παιδιού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
Αστυνομικές πηγές για την υπόθεση δολοφονίας του 17χρονου (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Η δολοφονία με σφαίρα στο κεφάλι 17χρονου βοσκού Φ.Β. - Προβλήματα στην πολύτεκνη οικογένεια της Μάνδρας

Το θρίλερ πίσω από τη δολοφονία του 17χρονου, αργά το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή της Μάνδρας, καλούνται να λύσουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα περίεργη, που σε συνδυασμό με το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση. Για τον εντοπισμό του θύματος, εάν και ενημερώθηκε άμεσα το τοπικό τμήμα και η Άμεση Δράση, τελικά την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

17χρονος: Βρέθηκε νεκρός, πισώπλατα πυροβολημένος

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αστυνομικών, ο 17χρονος Φ.Β., νωρίς το απόγευμα είχε πάει με τον 14χρονο αδελφό του να ποτίσουν και να μαζέψουν τα πρόβατα της οικογένειας - μια οικογένεια που έχει συνολικά εννέα παιδιά και όλοι τους, ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, ένας περιπατητής, ενώ βρισκόταν στην περιοχή Λούτσα της Μάνδρας Αττικής, εντόπισε πεσμένο στο έδαφος και νεκρό τον 17χρονο. Αμέσως, κάλεσε το «100».

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, με αρκετή δυσκολία ομολογουμένως αφού πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή, απέκλεισαν τον χώρο. Το νεαρό αγόρι, φαίνεται ότι έχει πυροβοληθεί πισώπλατα στο κεφάλι. Κρίνοντας από τα ρούχα, υπέθεσαν ότι πρόκειται για βοσκό ενώ στη συνέχεια άρχισαν να αναζητούν τα συγγενικά του πρόσωπα. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε η οικογένεια του ενώ ο 14χρονος αδελφός του μαζί με τον πατέρα του, μετέβησαν στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν κατάθεση.

Οικογένεια 17χρονου: Είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αυτό που προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι πως η οικογένεια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Εκτός από θέματα βιοπορισμού, υπήρχαν αρκετές διαμάχες ανάμεσα στα παιδιά της οικογένειας. Μάλιστα, οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως είχε ενημερωθεί -για την προβληματική κατάσταση- και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Πλην όμως, φαίνεται πως δεν είχε επιτευχθεί μια συμβιβαστική λύση που θα βελτίωνε την κατάσταση στην οικογένεια, η οποία φαίνεται ότι ζούσε μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, με διαπληκτισμούς και εντάσεις.

Ο 17χρονος θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να εξεταστεί και να διαπιστωθούν ακριβώς τα αίτια θανάτου αλλά και να εξαχθούν περισσότερα συμπεράσματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ