Κοσμος

Μήνυση από την πρώην οικονόμο του Τζεφ Μπέζος: «Δούλευα 14 ώρες την μέρα σε άθλιες συνθήκες» υποστηρίζει

Δεν υπάρχει απάντηση μέχρι στιγμής από την πλευρά του μεγιστάνα της Amazon

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζεφ Μπέζος
Ο Τζεφ Μπέζος © ΕPA

Τζεφ Μπέζος: Αγωγή από την πρώην οικονόμο του

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος έλαβε αγωγή από την απολυμένη οικονόμο του λόγω φυλετικών διακρίσων και κακών συνθηκών εργασίας, αφού η γυναίκα ισχυρίζεται ότι αναγκαζόταν να εργάζεται 14 ώρες ημερησίως χωρίς διάλειμμα σε «ανθυγιεινές συνθήκες».

Η Μερσέντες Γουέντα εργαζόταν στην κατοικία του δισεκατομμυριούχου CEO της Amazon στο Σιάτλ για σχεδόν τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων υποστηρίζει ότι δεν τη σεβάστηκαν λόγω της φυλής της και ότι κακώς απολύθηκε επειδή έκανε παράπονα για διακρίσεις.

Η αγωγή στρέφεται κατά του Μπέζος και δύο εταιρειών τις οποίες χρησιμοποιεί για τη διαχείριση των προσωπικών του επενδύσεων και ακινήτων, της Zefram LLC και της Northwestern LLC.

Κάποια στιγμή, οι οικονόμοι έλεγαν στις καθαρίστριες να χρησιμοποιήσουν μια τουαλέτα που ήταν συνδεδεμένη με ένα δωμάτιο ασφαλείας, όπου οι φρουροί παρακολουθούσαν τις κάμερες ασφαλείας του ακινήτου. Ωστόσο, αυτό σύντομα σταμάτησε «επειδή αποφασίστηκε ότι η χρήση της τουαλέτας από τις καθαρίστριες αποτελούσε παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας», σύμφωνα με την αγωγή.

«Για περίπου 18 μήνες, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, η ενάγουσα και άλλες οικονόμοι αναγκάζονταν να σκαρφαλώσουν από το παράθυρο του πλυντηρίου προς τα έξω», υποστηρίζει η αγωγή. «Στη συνέχεια, να τρέχουν κατά μήκος του μονοπατιού προς το μηχανοστάσιο, μέσα από το μηχανοστάσιο και κάτω σε ένα μπάνιο. Αυτή η τουαλέτα χρησιμοποιούνταν τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες». 

Η γυναίκα η οποία εργαζόταν στην κύρια κατοικία 5,3 στρεμμάτων του στην περιοχή του Σιάτλ, στο προάστιο Medina, αλλά μερικές φορές εργαζόταν και σε άλλα σπίτια του λάμβανε σύμφωνα με την Daily Mail «εξαψήφιο μισθό» αλλά απολύθηκε για θέματα απόδοσης.

Πριν εργαστεί για τον Mπέζος ήταν οικονόμος για πλούσιες και υψηλού προφίλ οικογένειες για 18 χρόνια, σύμφωνα με την αγωγή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ