Κοσμος

Η σύντροφος του Τζεφ Μπέζος σχεδιάζει ταξίδι στο Διάστημα - Αποκλειστικά για γυναίκες

Θα ακολουθήσει τα βήματα του μεγιστάνα της Amazon η Λόρεν Σάντσεζ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λόρεν Σάντσεζ: Μετά τον Τζεφ Μπέζος, η σύντροφος του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Amazon σχεδιάζει ένα ταξίδι στο Διάστημα, με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα.
Στο Διάστημα σχεδιάζει να ταξιδέψει μέσα στο 2023 η Λόρεν Σάντσεζ, σύντροφος του Τζεφ Μπέζος © EPA/Nina Prommer

Λόρεν Σάντσεζ: Μετά τον Τζεφ Μπέζος, η σύντροφος του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Amazon σχεδιάζει ένα ταξίδι στο Διάστημα, με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα.

Η Λόρεν Σάντσεζ, σύντροφος του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος, ελπίζει ότι η σειρά της να πάει στο Διάστημα θα έρθει τον επόμενο χρόνο.

Σε συνέντευξη στο CNN, η 52χρονη Σάντσεζ είπε ότι σχεδιάζει να εκτοξευτεί σε τροχιά κάποια στιγμή το 2023, ακολουθώντας τα βήματα του 58χρονου συντρόφου της, ο οποίος επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Διάστημα τον Ιούλιο του 2021.

Ωστόσο, η Σάντσεζ και ο Μπέζος, οι οποίοι δημοσιοποίησαν τη σχέση τους το 2019, δε θα ταξιδέψουν μαζί. Αντίθετα, η βραβευμένη με Emmy δημοσιογράφος αναμένει να ενταχθεί σε πλήρωμα γυναικών.

«Θα είναι μια μεγάλη ομάδα γυναικών», είπε στο CNN η Λόρεν Σάντσεζ.

Amazon founder Jeff Bezos says he'll give away his wealth

Η αεροδιαστημική εταιρεία του Μπέζος, Blue Origin, έχει ήδη στείλει στο διάστημα διασημότητες όπως ο Γουίλιαμ Σάτνερ και ο Μάικλ Στράχαν.

Μετά τη δική του πτήση διάρκειας 10 λεπτών με τον πύραυλο New Shepard τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο Μπέζος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Τέξας και στην αγκαλιά της Σάντσεζ, η οποία τον υποδέχτηκε πίσω στη Γη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο CNN, ο Μπέζος αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να χαρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, που υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στόχος των δωρεών του είναι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η υποστήριξη όσων μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των διαιρέσεων σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Ο ιδρυτής της Amazon είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ότι τώρα «χτίζει την ικανότητα να μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα», αλλά σημείωσε ότι το δύσκολο κομμάτι είναι να καθορίσει πώς να χρησιμοποιήσει την περιουσία του με τον δέοντα τρόπο.

«Δεν είναι εύκολο», εξήγησε ο δισεκατομμυριούχος. «Η οικοδόμηση της Amazon δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε πολλή σκληρή δουλειά, ένα σωρό πολύ έξυπνους συμπαίκτες, σκληρά εργαζόμενους συμπαίκτες και διαπιστώνω — και νομίζω ότι η Λόρεν βρίσκει το ίδιο πράγμα — ότι η φιλανθρωπία, η φιλανθρωπία, είναι πολύ παρόμοια».

Μια πηγή είπε στο PEOPLE ότι το επίκεντρο της σχέσης του ζευγαριού είναι η κοινή δέσμευση για την οικονομική υποστήριξη αξιόλογων σκοπών.

«Τόσο ο Τζεφ όσο και η Λόρεν είναι πραγματικά ενεργοποιημένοι από τη δουλειά που κάνουν στον τομέα της φιλανθρωπίας», είπε η πηγή. «Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τον ενθουσιασμό τους όταν συναντώνται με συνεργάτες για το κλίμα, την εκπαίδευση και την εργασία για τους αστέγους».

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και αναποτελεσματικά πράγματα», είπε ο Μπέζος στο CNN όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά την απόφασή του να χαρίσει την περιουσία του. Πρέπει λοιπόν να το σκεφτείς προσεκτικά και πρέπει να έχεις λαμπρούς ανθρώπους στην ομάδα».

Τόσο ο Μπέζος όσο και η Σάντσεζ έχουν παιδιά από προηγούμενες σχέσεις. Ο Μπέζος έχει τρεις γιους και μια κόρη με την πρώην σύζυγό του ΜακΚένζι Σκοτ, ενώ η Σάντσεζ έχει έναν γιο με τον πρώην σταρ του NFL Τόνι Γκονζάλες, καθώς και έναν γιο και μια κόρη με τον ατζέντη Πάτρικ Γουάιτσελ.

(Με πληροφορίες του People)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ