Κοσμος

Ποσό - ρεκόρ σε δημοπρασία για τα Birkenstock του Στιβ Τζομπς

Τα σανδάλια φορέθηκαν από τον πρόωρα χαμένο συνιδρυτή της Apple τη δεκαετία του ’70

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιβ Τζομπς: Αστρονομικό ποσό σε δημοπρασία για τα μεταχειρισμένα σανδάλια Birckenstock του συνιδρυτή της Apple -Πωλήθηκαν για 218.000 δολάρια.
Τα 218.000 δολάρια έφτασαν σε δημοπρασία τα μεταχειρισμένα σανδάλια του Στιβ Τζομπς © EPA/Udo Weitz & Twitter/Julien’s Auctions

Στιβ Τζομπς: Αστρονομικό ποσό σε δημοπρασία για τα μεταχειρισμένα σανδάλια Birckenstock του συνιδρυτή της Apple -Πωλήθηκαν για 218.000 δολάρια.

Κάποιος ξόδεψε 218 χιλιάδες δολάρια προκειμένου να αποκτήσει ένα ζευγάρι παλιά σανδάλια Birkenstock που ανήκαν στον συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έπιασε ποτέ ένα ζευγάρι σανδάλια σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien's. 

Όπως προκύπτει, το μέγεθος της επιρροής του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, στον κόσμο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, ακόμη κι αν έχουν περάσει 11 χρόνια από το θάνατό του, στις 5 Οκτωβρίου 2011.

Πέρα από την καθοριστική συμβολή του στην εξέλιξη της τεχνολογίας, ο Στιβ Τζομπς φαίνεται ότι συνεχίζει να μαγνητίζει το ενδιαφέρον του κοινού, μέσω των προσωπικών του αντικειμένων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-codmezussnjd)

Το Σαββατοκύριακο, τα καφέ σουέτ σανδάλια Arizona του πρωτοπόρου της τεχνολογίας, τα οποία αναμενόταν να πωληθούν για 60.000 δολάρια, πουλήθηκαν για το εκπληκτικό ποσό των 218.750 δολαρίων, όταν βγήκαν στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Julien's Auctions, συνοδευόμενα από ένα NFT. 

Πριν από την πώληση, ο οίκος δημοπρασιών της Καλιφόρνιας είπε ότι τα μεταχειρισμένα σανδάλια, που περιγράφονται ως «καλά χρησιμοποιημένα», αλλά ακόμη «άθικτα», ήταν βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας του Τζομπς τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. 

«Το πέλμα από φελλό και γιούτα διατηρεί το αποτύπωμα των ποδιών του Στιβ Τζομπς, που είχε διαμορφωθεί μετά από χρόνια χρήσης», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών στην ιστοσελίδα του.

Τα Birkenstocks σώθηκαν από τα σκουπίδια από τον Μαρκ Σεφ, πρώην οικονόμο του ιδρυτή της Apple.

«Ο Στιβ Τζομπς άλλαξε τον κόσμο όχι μόνο με τις επαναστατικές του καινοτομίες, αλλά με το επιχειρηματικό του στιλ ηγεσίας στη μόδα φορώντας σανδάλια», δήλωσε στο CNN ο Ντάρεν Τζούλιεν, CEO και ιδρυτής του οίκου Julien's, τη Δευτέρα.

«Αυτά τα αγαπημένα Birkenstocks φορέθηκαν από τον Τζομπς καθώς έγραφε ιστορία στην κατασκευή του υπολογιστή Apple και ήταν  βασικό του χαρακτηριστικό», υποστήριξε.

Ο Τζομπς πέθανε το 2011, αφού προσβλήθηκε από καρκίνο στο πάγκρεας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ