Ελλαδα

Βιασμός παιδιών στα Πετράλωνα: 17 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί μετά την πρώτη μήνυση στον πατέρα

Το τρίτο παιδί της οικογένειας μένει με τη μητέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγόρι που τρέχει σε σκοτεινό διάδρομο
Νέα στοιχεία για τον βιασμό των παιδιών στα Πετράλωνα (φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Rene Böhmer

Βιασμός παιδιών στα Πετράλωνα: Η ταυτοποίηση βιαστών του 17χρονου και η νέα μήνυση - Η έρευνα του 2018

Τουλάχιστον 17 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ότι βίαζαν τα δύο παιδιά της οικογένειας στα Πετράλωνα. Η διαδικασία ταυτοποίησης ξεκίνησε από τις αρχές μετά την πρώτη καταγγελία των θυμάτων κατά του πατέρα τους το 2018. 

Όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ, το καλοκαίρι του 2018 υπήρξε η εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα, μετά από μήνυση, με αποτέλεσμα να αναλάβει την υπόθεση η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων. Στα πλαίσια της παραγγελίας είχε ληφθεί κατάθεση από τη μητέρα που τότε εμφανιζόταν ως μάρτυρας, από το αγόρι που τότε ήταν 13 ετών και είχε προβεί στη μήνυση, αλλά και από έναν παιδαγωγό που φέρεται να είχε μιλήσει ο ανήλικος. Το παιδί φέρεται να έχει υποστηρίξει πως είχε πέσει το ίδιο θύμα βιασμού και η αδερφή του που σήμερα είναι 22ετων, από τον πατέρα τους, τον θείο τους, καθώς και αλλά τουλάχιστον 17 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καταγγελία τα παιδιά ανέφεραν ότι ο πατέρας τους έφερνε στο σπίτι φιλικά πρόσωπα και άγνωστους άντρες, οι οποίοι επίσης τα βίαζαν. Η δικηγόρος της 22χρονης αδελφής του αγοριού αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα (1/11) ότι ο πατέρας διοργάνωνε πάρτι βιασμών στο σπίτι. Μάλιστα, κάποιοι από τους φερόμενους βιαστές είχαν ταυτοποιηθεί και είχαν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι. Ωστόσο, από την ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν είχαν προκύψει σαφή ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τους βιασμούς που φέρονται να έγιναν, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, για τρία συναπτά έτη από το 2012-2015.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνστατίνα Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι το 2018 που έγινε η πρώτη καταγγελία, σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά δεν προέκυψε κάποιο ένταλμα από την έρευνα του ανακριτή και δεν ενημερώθηκε για κάποια περεταίρω ενέργεια η Αστυνομία. Την υπόθεση, όπως είπε, χειρίστηκαν οι ανακριτικές Αρχές.

Φρίκη στα Πετράλωνα: Παιδιά μηνύουν τους γονείς τους για βιασμούς και συγκάλυψη|1/11/2022 | ΕΡΤ

Βιασμός παιδιών στα Πετράλωνα: Νέος κύκλος καταθέσεων μετά από πρόσφατη μήνυση

Πριν από λίγες ημέρες, ο 17χρονος με την 22χρονη αδελφή του και τον παιδαγωγό στον οποίο το παιδί είχε εκμυστηρευτεί όσα βίωνε, κατέθεσαν εκ νέου μήνυση και νέος κύκλος καταθέσεων ξεκινά για την υπόθεση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η οικογένεια έχει και ένα τρίτο παιδί, 11 ετών σήμερα, το οποίο εκείνη την τριετία ήταν πολύ μικρό και δεν φαίνεται να είχε υποστεί κάποια κακοποίηση. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί το 2018 από το τμήμα ανηλίκων διαβιβάστηκε στην εισαγγελία με αποτέλεσμα να περάσει στην κύρια ανάκριση.

Η διαδικασία σύλληψης του φερόμενου βιαστή του Παλαιού Φαλήρου | 1/11/2022 | ΕΡΤ

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ