Διεκόπη η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι - Σε μεγαλύτερη αίθουσα την ερχόμενη Δευτέρα
Διαμαρτυρίες για τη χωρητικότητα
Φωτιά για Μάτι: Διακοπή στη δίκη λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας
Διεκόπη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς η δικαστική αίθουσα κρίθηκε ακατάλληλη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι συγκεκριμένη αίθουσα δεν χωράει ούτε τους συνηγόρους των θυμάτων ούτε βεβαίως και τους εκπροσώπους του Τύπου. Συνήγοροι στην υπόθεση αναγκάστηκαν να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο δικαστήριο από το παράθυρο της αίθουσας.
Στο κτίριο 9, όπου δόθηκε η έναρξη της δίκης, οι μάρτυρες, κάποιοι εξ αυτών εγκαυματίες, όταν αντίκρισαν τον χώρο που διατέθηκε φώναζαν «ντροπή». Πολλοί από αυτούς έλεγαν πως περίμεναν ότι η Πολιτεία θα είχε λάβει εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε από έδρας στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, ενώ οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.
Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα. Οι επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής 7, 8, 11 και 14 Νοεμβρίου.
Σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα, συγγενείς των θυμάτων, για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θα ξεκινήσει η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι στη κεντρική πύλη των δικαστηρίων συγγενείς θυμάτων είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί ζητούν δικαίωση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτηση της Καρυστιανού ζήτησε το ΔΣ του Συλλόγου των Τεμπών με επιστολή
Το αρνητικό... φορτίο της ημέρας και το κακό «προηγούμενο»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο πανελλαδικής διάστασης
Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Ποιοι πάνε στο Μαξίμου
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.