- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκίνησε η δίκη για το Μάτι με παράσταση Πολιτικής Αγωγής
Στο Εφετείο θα συνεχιστεί την Πέμπτη
Δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι: Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσαν τα πρώτα θύματα
Τα πρώτα 50 θύματα της φονικής πυρκαγιάς που κατέκαψε το Μάτι δήλωσαν δια των συνηγόρων τους παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που θα δικάσει τους 21 κατηγορούμενους για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Ανατολική Αττική, το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018.
Κατά τη σημερινή δεύτερη δικάσιμο, το δικαστήριο συνεδρίασε σε αίθουσα της Ευελπίδων, λίγο μεγαλύτερη από εκείνη που διατέθηκε κατά την έναρξη της δίκης την περασμένη εβδομάδα, ενώ η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξάγονται πλέον στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου η οποία διατέθηκε και για την υπόθεση αυτή, όπως και για την δίκη της Χρυσής Αυγής, που πλέον θα διεξάγονται εναλλάξ. Έτσι, η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο Εφετείο, ημέρα που θα συνεχιστεί η διαδικασία των δηλώσεων παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τα θύματα της πυρκαγιάς, η οποία άφησε πίσω της περισσότερους από 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Και σήμερα, βρέθηκαν στα δικαστήρια πολλά θύματα και συγγενείς θυμάτων της ολέθριας πυρκαγιάς.
Νωρίτερα, αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, κατηγορούμενου για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας, μετά από μήνυση του πυραγού Δημήτρη Λιότσου, πραγματογνωμόνα της Εισαγγελίας στην έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι. Ο αξιωματικός κατηγορεί τον τότε αρχηγό του Σώματος για προσπάθεια παρεμβάσεων στο έργο που του είχε ανατεθεί από την Εισαγγελία και πιέσεων που είχε δεχθεί από τον κ. Ματθαιόπουλο με σκοπό τη συγκάλυψη ευθυνών για την διαχείριση της κατάστασης στο Μάτι από την Πυροσβεστική.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.