Ελλαδα

Η Ζ.Μακρή για Κολωνό: «Η μητέρα ενημερωνόταν κάθε φορά που η 12χρονη έλειπε από το σχολείο»

«Το κορίτσι είχε 70 απουσίες»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές με τις τσάντες τους ανοιχτές και φορτωμένες βιβλία μέσα σε τάξη
H 12χρονη φοιτούσε στην τελευταία τάξη του Δημοτικού Σχολείου © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, για τη φοίτησης της ανήλικης στο σχολείο και τον αριθμό των απουσιών

Συνολικά 70 απουσίες από το Δημοτικό Σχολείο στο οποίο φοιτούσε είχε «μαζέψει» η 12χρονη από τον Κολωνό. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, υποστήριξε ότι η μητέρα της ανήλικης μαθήτριας ενημερωνόταν κάθε φορά που η κόρη της έλειπε από το σχολείο

Σε δηλώσεις της στο Star, η κ. Μακρή είπε ότι η μαθήτρια φοιτούσε κανονικά στο δημοτικό σχολείο, παρά τα αρχικά δημοσιεύματα στα οποία αναφερόταν ότι η ανήλικη δεν είχε πάει στο σχολείο από το Πάσχα. «Είχε απουσίες αλλά δεν ήταν τόσες ώστε να δικαιολογούν για να χάσει την τάξη. Κάθε φορά που απουσιάζε το παιδί, η μητέρα ενημερωνόταν. Είχε λείψει 70 ημέρες στο δημοτικό. Οι απουσίες ήταν σε γνώση της μητέρας. Η μητέρα ήξερε ότι έλειπε από το σχολείο η 12χρονη. Να υπογραμμίσω ότι η έρευνα του Υπουργείου, αναφέρει ότι η συμπεριφορά της με τους συμμαθητές ήταν κανονική, συνομιλούσε και έπαιζε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Εμάς μας φαίνονται υπερβολικές οι 70 ημέρες απουσίας της 12χρονης, η υποχρέωση του σχολείου μετά από εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου είναι να αναφέρει εάν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψη τους. Περιμένουμε την επίσημη, γραπτή ενημέρωση του σχολείου».

Ζέττα Μακρή: «Η 12χρονη είχε λείψει 70 μέρες από το σχολείο, το ήξερε η μητέρα της»

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Δικηγόρος μητέρας: «Μέγιστο λάθος ότι ζήτησε χρήματα από τον 53χρονο»

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, προχώρησε σήμερα σε νέες δηλώσεις για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης και το αν η 37χρονη γνώριζε για τα «ραντεβού» με ενήλικες, αλλά και τα εμβάσματα στον τραπεζικό της λογαριασμό. Ο κ. Λύτρας χαρακτήρισε «μέγιστο λάθος ότι ζήτησε χρήματα από τον 53χρονο».

«Είχε και οδηγίες από την Αστυνομία να μην καταλάβει τίποτα ο 53χρονος. Με το που το πληροφορήθηκε η μητέρα τι έγινε, πήγε κι έκανε καταγγελία στο ΑΤ Κολωνού και άρχισε να βρίζει τον 53χρονο. Για ποιον λόγο να κάνει αυτή την κίνηση εάν εμπλεκόταν και η ίδια;» αναρωτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας και πρόσθεσε: «το ότι ζήτησε χρήματα από τον 53χρονο είναι άλλο έγκλημα αν έχει διαπράξει. Άλλη κατηγορία. Δεν συσχετίζεται με το αδίκημα της μαστροπείας. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι εκβίαση. Είναι κάτι που δεν το περίμενε η μητέρα. Αυτό που ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή είναι ότι δεν έχει καμία σχέση. Μου κάνει τρομερή εντύπωση που όλη τη δουλειά την έκανε η Αστυνομία και δεν είχε αναφερθεί το παραμικρό για την μητέρα. Και ξαφνικά έρχεται η ανακρίτρια και εκδίδει ένα ένταλμα σύλληψης. Το θεωρώ πολύ βιαστικό. Η μητέρα θα έπρεπε και από άποψη τακτικής να κληθεί τελευταία. Η 12χρονη εξηγεί επακριβώς ότι η μητέρα της δεν έχει σχέση και εμφανίζονται κατηγορούμενοι που λένε ότι δεν την γνωρίζουν» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Απόστολος Λύτρας είπε: «έχει γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα. Είναι αυτονόητο το ότι ο έλεγχος των παιδιών είχε ξεφύγει από αυτή την οικογένεια. Μπορούμε να μιλήσουμε για μία αδιαφορία από την μητέρα αλλά αυτό δεν συσχετίζεται με τη μαστροπεία».

Απ. Λύτρας: Η μητέρα της 12χρονης επιμένει ότι δεν έχει σχέση | Ανοιχτή επικοινωνία 19/10/22|OPEN TV

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ