Ελλαδα

Είχε διδάξει στο ΑΠΘ ο 39χρονος που φέρεται να ποδοπάτησε μέχρι θανάτου γατάκι στη Θεσσαλονίκη

«Δεν εμπλέκομαι, είμαι μορφωμένος», απαντά ο ίδιος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δράστης της θανατηφόρας κακοποίησης γατιού στη Θεσσαλονίκη
Ο δράστης της θανατηφόρας κακοποίησης γατιού στη Θεσσαλονίκη © Youtube

Θεσσαλονίκη - Κακοποίηση με θύμα γατάκι: Ο 39χρονος και η σχέση του με το ΑΠΘ - Η άρνηση των κατηγοριών και η δικογραφία

Ένας 39χρονος άνδρας, διδάκτωρ στο ΑΠΘ φέρεται να είναι ο δράστης της κακοποίησης ενός μικρού γατιού στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβρη. Οι αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη μέσα από το βίντεο - ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται να ποδοπατά μέχρι θανάτου το γατάκι, αφού πρώτα έχει ελέγξει γύρω του αν τον κοιτά κάποιος. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», ο 39χρονος είχε την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ο δράστης είχε σπουδάσει στο ΑΠΘ, ενώ είχε συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο 39χρονος φέρεται να έχει πολύ στενή συγγενική σχέση με καθηγητή του ΑΠΘ, ενώ η συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο ενδέχεται να επαναληφθεί την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά. 

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό ότι σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση ζώου συντροφιάς, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία. 

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που ποδοπάτησε το γατάκι | 05/10/2022 | ΕΡΤ

Τι δηλώνει ο 39χρονος που ποδοπάτησε το γατάκι - «Είμαι ένας έγκριτος άνθρωπος, δεν εμπλέκομαι»

Σε δηλώσεις του στο Live News του Mega ο 39χρονος είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση κακοποίησης του μικρού ζώου. «Περιμένω να με ενημερώσουν οι αστυνομικοί. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκομαι σε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Πριν ολοκληρωθούν τα βήματα της διαδικασίας δεν είναι δυνατό να τοποθετηθώ. Όλα πρέπει να γίνουν με τον αρμόδιο τρόπο και να αποσαφηνιστούν. Μόνο αν τα πράγματα είναι σαφή θα τοποθετηθώ. Θα επιθυμούσα όλοι να δείξουν την ανάλογη εγκράτεια μέχρι να γίνουν οι διευκρινίσεις για το ζήτημα», είπε ο δράστης και πρόσθεσε:

«Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκομαι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι μπορεί να λεχθεί και τι όχι. Θα μιλήσω με τους κατάλληλους ανθρώπους και εκείνοι θα μεταφέρουν αυτά που πρέπει να μεταφερθούν. Είμαι ένας πάρα πολύ μορφωμένος άνθρωπος και έχω οικογένεια. Δεν θέλω να γίνει κάτι άστοχο έως ότου αποσαφηνιστεί το θέμα. Είμαι ένας άνθρωπος πάρα πολύ έγκριτος και επαγγελματικά και κοινωνικά. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι σε αυτό το περιστατικό».

Το χρονικό της κακοποίησης του ζώου από τον 39χρονο

Το περιστατικό κακοποίησης του μικρού γατιού καταγράφηκε τα ξημερώματα της 20ής Αυγούστου επί της οδού Ερμού. Οι κινήσεις του 39χρονου καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας καταστήματος και το βίντεο περιήλθε στην κατοχή φιλοζωικής οργάνωσης, μέλη της οποίας προέβησαν σε καταγγελία. Όπως θα δείτε στο βίντεο - ντοκουμέντο που ακολουθεί, ο δράστης αφού κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθεί κανείς, πλησιάζει το γατάκι και στη συνέχεια το συνθλίβει με το πόδι του. Έπειτα αποχωρεί από το σημείο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Σοκ με το βίντεο που καταγράφει άνδρα να ποδοπατάει μικρό γατάκι | 12/09/2022 | ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ